Emailuri ale lui John Podesta, preşedintele de campanie al lui Hillary Clinton, relevate de Wikileaks

Wikileaks a relevat luni 2.000 de emailuri presupuse a aparţinând lui John Podesta, preşedintele de campanie al candidatului Partidului Democrat, Hillary Clinton, informează site-ul postului CNN.

2636 afișări
Imaginea articolului Emailuri ale lui John Podesta, preşedintele de campanie al lui Hillary Clinton, relevate de Wikileaks

Emailuri ale lui John Podesta, preşedintele de campanie al lui Hillary Clinton, relevate de Wikileaks

Wikileaks susţine că deţine alte 50.000 de emailuri rezultate în urma spargerii contului de email al lui John Podesta.

Majoritatea emailurile au fost scrise în anul 2015 şi surprind o serie de discuţii strategice şi politice dintre angajaţii lui Clinton despre cum să abordeze probleme ale zilei sau presa, inclusiv lansarea cărţii "Clinton Cash", în care sunt dezvăluite activităţi abjecte ale Fundaţiei Clinton. Într-un alt email, asistentul lui Clinton, Doug Band, se referă la Chelsea Clinton drept "un copil răsfăţat".

În urma relevărilor acestor emailuri, membrii campaniei lui Hillary Clinton Clinton au acuzat omologii lor republicani pentru "aclamarea unor dezvăluiri orchestrate de Vladimir Putin," după ce consilierul lui Donald Trump, Jason Miller, a postat pe Twitter o adresă a unei pagini web în care emailurile în cauză fuseseră făcute publice.

"Este absolut scandalos faptul că membrii campaniei lui Trump aclamă relevările orchestrate de Vladimiri Putin pentru a interveni în campania prezidenţială, asta după ce Trump a încurajat spionajul de-a lungul verii şi a continuat să nege implicarea, spargerea conturilor de email a avut loc chiar în timpul dezbaterii. Asta demonstrează că până şi Putin ştie că Trump a avut parte de un weekend şi o dezbatere nereuşită", a declarat Glen Caplin, purtătorul de cuvânt al lui Hillary Clinton.

Site-ul WikiLeaks a fost acuzat în repetate rânduri de colaborare cu Rusia, iar oficialii americani au învinuit Rusia de implicare în campania electorală din SUA prin atacuri coordonate de spargere a unor conturi de email, deşi nu au învinovăţit propriu-zis Rusia pentru dezvăluirile făcute de Wikileaks.

Wikileaks a relevat vineri emailuri ce par a fi transcrieri ale discursurile private rostite de Hillary Clinton în mediile corporatiste. Discursurile pledează pentru programe de austeritate şi pentru tipuri de activităţi comerciale care sunt în contradicţie cu ideile expuse în campania electorală prezidenţială.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici