EXCLUSIV Frank Rose, pentru MEDIAFAX: România, susţinută unanim în SUA, fiind considerată un partener important

România se bucură de susţinere politică unanimă în Statele Unite, fiind considerată un partener serios, un aliat care depăşeşte aşteptările, afirmă, într-un interviu acordat MEDIAFAX, Frank Rose, asistent al secretarului de Stat al SUA responsabil de Controlul armamentului, Verificare şi Conformare.

445 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV Frank Rose, pentru MEDIAFAX: România, susţinută unanim în SUA, fiind considerată un partener important

EXCLUSIV Frank Rose, pentru MEDIAFAX: România, susţinută unanim în SUA, fiind considerată un partener important

"Percepţia la Washington, percepţia bipartită la Washington este că România este un partener de securitate care depăşeşte aşteptările; în afară de găzduirea instalaţiilor antibalistice pentru susţinerea sistemului NATO de apărare antirachetă, (România – n.red.) este implicată activ în operaţiunile din Afganistan de peste un deceniu", a declarat Frank A. Rose într-un interviu acordat MEDIAFAX cu ocazia vizitei oficiale la Bucureşti.

"Am avut plăcerea de a rosti un discurs cu ocazia Zilei Naţionale a României, la Washington; în afară de mine, au fost doi membri republicani ai Congresului care, în discursurile lor, au exprimat admiraţie pentru rolul important pe care îl joacă România pentru securitatea reciprocă şi din care decurge susţinerea în Congres, atât din partea democraţilor, cât şi a republicanilor, pentru relaţia SUA-România. De aceea, cred că este corect să spun: considerăm România un partener serios de securitate şi, sincer vorbind, dovezile în acest sens sunt foarte, foarte clare, indiferent că este vorba de găzduirea elementelor antirachetă, aici, în ţara dumneavoastră, sau de trimiterea de trupe în Afganistan ori în alte regiuni ale lumii", a precizat Frank A. Rose.

Asistentul secretarului de Stat american responsabil de Controlul armamentului, Verificare şi Conformare a efectuat, în perioada 12-16 decembrie, vizite oficiale în România, Belgia, Franţa şi Marea Britanie. Pe 12 decembrie, Frank Rose s-a aflat în vizită oficială la Bucureşti, unde s-a întâlnit cu reprezentanţi ai Preşedinţiei României, ai Ministerului de Externe şi Ministerului Apărării.

Interviul integral acordat de Frank A. Rose agenţiei MEDIAFAX va fi difuzat luni, 19 decembrie, la ora 12.00.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici