Germania va construi orfelinate în Maroc pentru a deporta imigranţii minori

Biroul Federal pentru Migraţie şi Refugiaţi din Germania (BAMF) plănuieşte să construiască clădiri în Maroc care vor fi folosite ca orfelinate unde vor fi deportaţi imigranţii minori neînsoţiţi, care au încălcat legea sau care doresc să se întoarcă voluntar, informează Deutsche Welle.

1429 afișări
Imaginea articolului Germania va construi orfelinate în Maroc pentru a deporta imigranţii minori

Germania va construi orfelinate în Maroc pentru a deporta imigranţii minori

Un document al BAMF dezvăluit presei arată că până acum a fost plănuită construcţia a două case, fiecare cu 100 de locuri, cu un cost de 960.000 de euro pe an.

Orfelinatele ar include unităţi medicale, precum şi centre pentru pregătirea educativă şi vocaţională. Conform planurilor BAMF, acestea vor fi de asemenea disponibile copiilor fără adăpost şi tinerilor localnici.

Deşi încă se află la stadiul de planificare, construcţia clădirilor este aşteptată să înceapă în 2017, faza de probe fiind stabilită pentru anul 2020.

”Organizaţii non-guvernamentale adecvate” vor fi angajate să construiască şi să conducă unitatea, ”state membre corespunzătoare ale UE” ajutând la finanţarea acestora, potrivit unui document.

Suedia a fost deja rugată să participe, landul german Westphalia fiind numit de asemenea partener al iniţiativei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici