BREAKING NEWS  Video Greta Thunberg a fost reţinută de poliţie

Activista pentru climă Greta Thunberg a fost reţinută de poliţie în timpul unui protest împotriva exploatării cărbunelui într-un sat din Germania.

4004 afișări

Activista suedeză pentru protejarea mediului, în vârstă de 20 de ani, a luat parte la proteste împotriva demolării satului Luetzerath pentru a face loc extinderii unei mine de cărbune din apropiere.

 

Germania se află într-o gravă criză energetică din cauza sistării de gaz rusesc ca urmare a războiului din Ucraina şi răcirii relaţiilor ruso-germane. 

Pentru că Verzii din coaliţia social-eco-liberală condusă de cancelarul Olaf Scholz refuză să recunoască energia nucleară ca energie curată şi sigură, militând pentru demolarea ultimelor reactoare nucleare, germanii sunt nevoiţi să apeleze la cărbuni pentru a trece cu bine peste raţionalizarea energetică din această iarnă. 

Pe de altă parte, activiştii de mediu se opun şi exploatării de cărbuni, fiind consideraţi cei mai poluanţi.

Lignitul este considerat de exemplu de activişti drept cea mai dăunătoare formă de cărbune. Dar guvernul Scholz consideră că utilizarea sa va asigura securitatea energetică a Germaniei pe termen scurt.

Scholz s-a angajat să prezinte planuri de eliminare treptată a cărbunelui până în 2030 în Renania. 

SkyNews relatează că Greta Thunberg a fost reţinută de poliţie în timpul unei demonstraţii împotriva extinderii producţiei de cărbuni din Germania, la care au participat sute de protestatari. 

Un purtător de cuvânt al forţelor de poliţie locale din Aachen a declarat că Greta Thunberg făcea parte dintr-un grup de protestatari care „au năvălit” spre marginea minei în aer liber, descrisă de ofiţeri ca fiind „abruptă şi extrem de periculoasă”.

Poliţia spune că activista nu a fost arestată, ci a fost transportată şi este acum reţinută împreună cu alţi protestatari pentru identificare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici