Video IMAGINI cu fisurile depistate la gazoductele din Marea Baltică. Sabotajul, surprins dintr-un avion danez F-16

Autorităţile daneze au depistat fisuri la gazoductele Nord Stream 1 şi Nord Stream 2, în Marea Baltică, iar autorităţile din Polonia, Germania şi chiar Administraţia de la Moscova suspectează acte de sabotaj.

1678 afișări

Specialiştii din Germania şi Danemarca examinează conductele Nord Stream 1 şi Nord Stream 2, dar nu cred că cele trei fisuri constatate în Marea Baltică sunt accidentale, astfel că nu este exclusă o acţiune de sabotaj, informează agenţia DPA.

"Din păcate, vecinul nostru din est are o politică agresivă. Dacă este posibilă o acţiune militară agresivă în Ucraina, aparent, nu poate fi exclusă nicio provocare, nici măcar în vestul Europei", a afirmat Marcin Przydacz, adjunct al ministrului polonez de Externe.

La rândul său, nici Rusia nu a exclus un act de sabotaj din partea Occidentului. "Nu poate fi exclusă nicio variantă", a declarat marţi Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de publicaţia Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Gazoductul Nord Stream 1 are două scurgeri într-o zonă aflată la nord-est de Bordholm, iar Nord Stream 2 are o scurgere la sud de Dueodde. Scurgerile au fost depistate de unitatea de intervenţie a apărării daneze", a transmis Ministerul Apărării de la Copenhaga, citat de cotidianul Le Monde. Circulaţia navelor a fost oprită în aceste zone din Marea Baltică, de teama unor explozii.

Gazoductul Nord Stream 1 nu este operaţional de trei săptămâni din cauze tehnice, pe fondul tensiunilor dintre Germania şi Rusia, iar conducta Nord Stream 2, un proiect criticat de mulţi ani de Statele Unite, nu a fost funcţional deloc, întrucât Germania a suspendat autorizarea, pentru sancţionarea Rusiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici