Video Imagini cu furturi din magazine şi străzi pustiite în SUA. Poliţia: Hoţi bine coordonaţi valorifică haosul

Poliţia din zona golfului San Francisco a relatat că în timp ce trupele sale erau dilocate pentru proteste într-o zonă vecină, în Oakland, acasă, în aria sa de acţiune să dădeau jafuri: grupuri de hoţi au prădat mall-uri, au dat foc unui Walmart şi au luat cu asalt un dealer auto.

1534 afișări

În momentul în care poliţiştii au revenit, zeci de maşini de la dealer-ul Dodge dispăruseră. Potrivit The National Herald, hoţii au luat maşini Challenger Hellcat de 100.000 dolari.

Aproape 75 de vehicule au fost furate, inclusiv modele care au fost scoase prin uşile de sticlă din showroom. Simultan aveau loc valuri de furturi care vizat marile magazine de electronice, magazine de bijuterii şi designeri de lux, totul în timp ce ofiţerii de poliţie erau dislocaţi la protestele generate de moartea bărbatului de culoare George Floyd.

"A fost foarte strategic", a declarat un poliţist despre furturile auto şi cele din magazine.

Poliţia a spus că jafurile au fost coordonate din rulote, hoţii au comunicat prin aplicaţii de mesagerie şi s-au folosit de proteste, cât şi alte tactici pentru a îndepărta poliţia de pe urmele lor. Deşi oportuniştii s-au alăturat uneori freneziei, poliţia şi experţii spun că există o sofisticare care sugerează un nivel de planificare care depăşeşte actele spontane.

 

 

Imagini cu furturile în desfăşurare, dar şi străzi pustiite de incendii, au fost postate pe reţelele sociale.

Peste 10.000 de persoane au fost reţinute, în Statele Unite, de la începerea protestelor faţă de moartea afro-americanului George Floyd în timp ce era imobilizat de poliţişti, a informat, joi, agenţia Associated Press.

Cele mai multe reţineri au avut loc în oraşele Los Angeles, New York, Dallas şi Philadelphia.

Multe persoane au fost reţinute pentru încălcarea restricţiilor de circulaţie impuse pe timp de noapte, refuzul de dispersare sau comiterea de jafuri în cursul violenţelor.

În numeroase oraşe din Statele Unite au loc proteste violente faţă de moartea bărbatului de culoare, George Floyd, în timp ce era imobilizat de poliţişti în oraşul Minneapolis. Preşedintele Donald Trump a avertizat că ar putea mobiliza membri ai Armatei americane pentru restabilirea ordinii, însă s-a lovit de opoziţia Pentagonului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici