Video IMAGINI inedite: Părinţi ai unor elevi din India, căţăraţi pe zidurile unei şcoli pentru a-i ajuta să copieze - VIDEO

Aproximativ 600 de elevi de liceu din statul indian Bihar (est) au fost exmatriculaţi, au anunţat autorităţile vineri, pentru că au copiat la un examen cu ajutorul părinţilor, care au fost surprinşi în timp ce se căţărau pe zidurile şcolii pentru a le da fiţuici.

8306 afișări

Incidentul a ajuns în centrul atenţiei în întreaga ţară după ce televiziunea indiană a prezentat imagini în care părinţi şi prieteni ai elevilor sunt surprinşi riscându-şi viaţa pentru a-i ajuta pe elevi să copieze, relatează AP.

Peste 1,4 milioane de elevi participă la aceste teste, în aproximativ 1.200 de licee din statul Bihar. Ei sunt supuşi unor presiuni uriaşe, deoarece dacă nu iau examenul nu-şi pot continua studiile liceale.

Profesori şi oficiali din învăţământ care supraveghează examenul au prins sute de studenţi care au introdus ilegal în sălile de examinare cărţi şi fiţuici pentru a copia.

"Este practic imposibil să fie examinaţi fără cooperarea părinţilor", a declarat P.K. Shahi, ministrul Educaţiei din Bihar. El a adăugat că este totuşi imposibil să fie monitorizaţi toţi cei aproximativ şase milioane de părinţi şi alte persoane care-i însoţesc pe elevi la centrele de examinare.

Autorităţile de la nivelul statului au postat poliţişti la toate şcolile în care se desfăşoară examenul, "dar nu putem folosi forţa pentru a-i îndepărta pe părinţi", a subliniat ministrul.

Secretarul Comisiei de examinare de la nivelul statului Sriniwas Tiwari a declarat că studenţii prinşi copiind riscă să le fie interzis să repete examenul timp de trei ani, o amendă sau chiar închisoarea.

Această practică pare să fie deosebit de extinsă în Bihar, comentează AP, adăugând că nu există informaţii potrivit cărora cineva să fi făcut închisoare pentru această infracţiune.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici