ÎNREGISTRAREA conversaţiei dintre autorul luării de ostatici de la Paris şi un post TV. Care erau cerinţele teroristului - VIDEO

Jihadistul Amedy Coulibaly, care a luat ostatici vineri în magazinul evreiesc din Paris, a contactat postul de televiziune BFMTV cu două ore înainte de a fi ucis de poliţişti şi a cerut ca "armata să se retragă din Statul Islamic", relatează AFP, care prezintă înregistrarea conversaţiei.

4372 afișări
Imaginea articolului ÎNREGISTRAREA conversaţiei dintre autorul luării de ostatici de la Paris şi un post TV. Care erau cerinţele teroristului - VIDEO

Amedy Coulibaly (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

- De ce sunteţi acolo?

- Sunt aici pentru că statul francez a atacat Statul Islamic (SI), califatul.

- Aţi primit instrucţiuni?

- Da.

- Aveţi legătură cu cei doi fraţi?

- Da. Ne-am sincronizat pentru aceste operaţiuni, la început. Ei la Charlie Hebdo, eu cu poliţiştii.

- Sunteţi în continuare în contact? I-aţi contactat telefonic recent?

- Nu.

- Sunteţi cu partenera dumneavoastră?

- Nu, sunt singur. Partenera mea nu este aici.

- Câte persoane sunt în magazin?

- Sunt patru morţi şi 16 persoane plus un copil, în total 17 persoane cu copilul. (Vorbeşte cu cineva) Sunt opt femei.

- Ce vreţi?

- Cer ca armata să se retragă din Statul Islamic, din toate locurile unde a mers să lupte împotriva Islamului. Sunt pregătit să negociez... Spuneţi-le să mă sune.

- Din ce grupare faceţi parte?

- Statul Islamic.

- Aţi fost acolo (în Siria sau în Irak-n.r.)?

- Am evitat, pentru că mi-ar fi compromis proiectul dacă făceam acest lucru.

- Aţi vizat acest magazin pentru un motiv anume?

- Da. Evreii. Pentru toată opresiunea, în special Statul Islamic, dar în toate locurile. Pentru toate locurile în care musulmanii sunt oprimaţi. Palestina face parte dintre ele.

- În afară de cei doi fraţi, mai aveţi legătură şi cu alţi indivizi?

- Nu voi răspunde la această întrebare. Ajunge cu întrebările. Transmiteţi numărul meu poliţiei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici