Japonia va impune sancţiuni adiţionale împotriva Coreei de Nord

Japonia va impune sancţiuni adiţionale împotriva Coreei de Nord, în contextul repetatelor teste balistice efectuate de regimul de la Phenian şi a aprofundării problemei din regiune, a anunţat vineri un oficial al Guvernului de la Tokyo, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

1263 afișări
Imaginea articolului Japonia va impune sancţiuni adiţionale împotriva Coreei de Nord

Japonia va impune sancţiuni adiţionale împotriva Coreei de Nord

Yoshihide Suga, şeful Secretariatului Guvernului japonez, a declarat în faţa reporterilor niponi că Tokyo va îngheţa activele altor şase companii şi va aplica sancţiuni împotriva a încă două persoane cu legături în Coreea de Nord.

În plus, Japonia analizează posibilitatea instalării unor sisteme antibalistice de tip Aegis pe fondul ameninţărilor reprezentate de Coreea de Nord.

În urmă cu două zile, liderul de la Phenian, Kim Jong Un, a cerut creşterea producţiei de motoare pentru rachete cu combustibil solid şi a vârfurilor de focos pentru rachete balistice intercontinentale, în contextul intensificării tensiunilor regionale.

Presa de la Phenian a prezentat şi o fotografie care ar indica faptul că nord-coreenii dezvoltă o nouă rachetă balistică, numită Pukguksong-3.

Coreea de Nord a efectuat două teste nucleare şi zeci de teste cu rachete balistice de la începutul anului trecut, intensificând semnificativ tensiunile în Peninsula Coreeană puternic militarizată. Recentele teste cu rachetele balistice intercontinentale au generat noi sancţiuni din partea Statelor Unite şi din partea Consiliului de Securitate al ONU.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici