Jens Stoltenberg, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, confirmă faptul că NATO va deschide în curând un birou de legătură la Chişinău

NATO va deschide în curând un birou de legătură la Chişinău, a anunţat Jens Stoltenberg, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, cu ocazia vizitei premierului moldovean Pavel Filip la sediul organizaţiei de securitate.

201 afișări
Imaginea articolului Jens Stoltenberg, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, confirmă faptul că NATO va deschide în curând un birou de legătură la Chişinău

Jens Stoltenberg, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, confirmă faptul că NATO va deschide în curând un birou de legătură la Chişinău (Imagine: Hepta/ Arhiva Foto Mediafax)

"La cererea Guvernului moldovean vom deschide în curând un Birou de Legătură NATO la Chişinău", a declarat Stoltenberg, precizând că "va fi o mică misiune diplomatică deservită doar de angajaţi civili".

Oficialul a mai afirmat că NATO "respectă în totalitate neutralitatea constituţională a Moldovei, însă neutralitatea nu înseamnă izolare", precizând că organizaţia de securitate are parteneriate şi cu alte state NATO, precum Austria ori Elveţia.

Stoltenberg şi-a exprimat şi aprecierea pentru contribuţia Republicii Moldova la misiunea KFOR din Kosovo.

În luna februarie, preşedintele Igor Dodon a afirmat că deschiderea unui birou de legătură al NATO la Chişinău nu ar fi de folos majorităţii moldovenilor şi ar crea impedimente în procesul de negocieri pe problema transnistreană.

"Am venit cu propunerea şi cu solicitarea către doamna secretar general adjunct ca să nu ne grăbim cu deschiderea Oficiului NATO. Noi considerăm că la această etapă, acest pas va crea impedimente în procesul de negocieri pe problema transnistreană", a spus Dodon cu ocazia unei vizite la sediul alianţei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici