Joe Biden constată progrese în funcţionarea reţelelor de aprovizionare şi în stabilizarea inflaţiei

Preşedintele SUA, Joseph Biden, a afirmat, miercuri seară, că Administraţia de la Washington a înregistrat progrese în deblocarea reţelelor de aprovizionare şi în stabilizarea inflaţiei, subliniind că va continua eforturile pentru aprobarea Planului "Reconstruim Mai Bine" ("Build Back Better", BBB).

216 afișări
Imaginea articolului Joe Biden constată progrese în funcţionarea reţelelor de aprovizionare şi în stabilizarea inflaţiei

Sursa foto: profimedia

"Am adus împreună manageri ai companiilor şi lideri sindicali pentru a rezolva problemele, iar criza de care se vorbea atât de mult în mod anticipat nu s-a produs. Pachetele circulă, cadourile sunt livrate, iar rafturile magazinelor nu sunt goale", a afirmat Joseph Biden, potrivit CNN.

Preşedintele SUA a primit, miercuri, un raport referitor la acţiunile Administraţiei de la Washington de facilitare a funcţionării reţelelor de aprovizionare, afectate semnificativ de criza pandemiei, şi de reducere a preţurilor de consum, în contextul sărbătorilor de Crăciun.

Joseph Biden a observat că reţelele de aprovizionare încep să funcţioneze mai bine şi că stocurile grupurilor de retail sunt cu 3% mai mari decât anul trecut. "Firmele de curierat sunt mai rapide decât înainte de pandemie, deşi americanii cumpără mult mai multe produse", a subliniat liderul de la Casa Albă.

"Preţurile la carburanţi sunt în scădere la nivel naţional. (...) Este o veste bună pentru americanii care se deplasează cu maşinile săptămâna aceasta", a precizat Joseph Biden.

Preşedintele SUA a reafirmat că proiectul "Reconstruim Mai Bine" ("Build Back Better", BBB), care conţine măsuri sociale şi acţiuni de protejare a mediului, este "cea mai bună armă din arsenal" pentru a reduce costurile pentru familiile americane. Camera Reprezentanţilor a aprobat, pe 19 noiembrie, Planul Administraţiei Joseph Biden în valoare de aproape 2.000 de miliarde de dolari privind măsuri sociale şi acţiuni de protejare a mediului, dar proiectul este blocat în Senat din cauza opoziţiei exercitate de senatorul democrat Joe Manchin, care este preocupat de costurile bugetare suplimentare şi de inflaţie.

Liderul de la Casa Albă a precizat că va continua eforturile pentru a-l convinge pe senatorul Joe Manchin să susţină proiectul. "Cred în continuare că există posibilitatea de a obţine aprobarea Planului", a subliniat Biden.

Inflaţia în Statele Unite a ajuns la 6,8% în noiembrie, cel mai ridicat nivel din ultimii 39 de ani, în contextul creşterii cererii de consum şi blocajelor din reţelele de aprovizionare, dar şi pe fondul acordării de subvenţii sociale şi pentru relansarea economică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici