Jurnaliştii străini din Coreea de Nord, anunţaţi să se pregătească pentru un "eveniment major"

Jurnaliştii străini aflaţi în Coreea de Nord au fost anunţaţi să se pregătească pentru un "eveniment major şi important", în contextul unei sărbători naţionale şi a tensiunilor cu Statele Unite şi Coreea de Sud, relatează site-ul agenţiei Reuters.

8649 afișări
Imaginea articolului Jurnaliştii străini din Coreea de Nord, anunţaţi să se pregătească pentru un "eveniment major"

Jurnaliştii străini din Coreea de Nord, anunţaţi să se pregătească pentru un "eveniment major"

Aproximativ 200 de jurnalişti străini se află în prezent la Phenian, în contextul în care pe 15 aprilie vor fi marcaţi 105 ani de la naşterea lui Kim Il Sung, fondatorul Coreei de Nord.

Regimul Kim Jong-Un nu a oferit detalii despre caracterul evenimentului, iar anunţuri similare făcute în trecut nu s-au referit la evenimente majore.

Însă anunţul actual intervine în contextul tensiunilor cu Statele Unite şi Coreea de Sud.

Coreea de Nord ar putea efectua teste nucleare ori balistice cu ocazia sărbătorii naţionale, situaţie care ar putea atrage riposta militară a Administraţiei Donald Trump. Un atac american asupra Coreei de Nord riscă să genereze replici în Coreea de Sud şi în Japonia, generând un conflict regional de amploare.

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, a cerut Statelor Unite soluţionarea pe cale paşnică a crizei nord-coreene.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici