Kim Jong-un afirmă că Phenianul îşi va atinge obiectivul de a deveni o forţă nucleară

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a promis, sămbătă, că Phenianul îşi va atinge obiectivele nucleare, care au ca scop echilibrarea puterii militare a Statelor Unite, relatează agenţia de presă nord-coreeană KCNA, citată de BBC News.

1692 afișări
Imaginea articolului Kim Jong-un afirmă că Phenianul îşi va atinge obiectivul de a deveni o forţă nucleară

Kim Jong-un afirmă că Phenianul îşi va atinge obiectivul de a deveni o forţă nucleară

Potrivit liderului de la Phenian, programul nuclear al Coreei de Nord are scopul de a ”echilibra” forţa militară a Statelor Unite.

Declaraţiile lui Kim Jong-un vin la o zi după ce Phenianul a lansat o nouă rachetă balistică ce a traversat spaţiul aerian al Japoniei. Proiectilul lansat ar fi mai dezvoltat decât cele testate anterior, atingând o distanţă considerabil mai mare.

”Trebuie să le arătăm clar şoviniştilor marii puteri (n.red.: Statelor Unite) cum statul nostru îşi atinge obiectivul de a ajunge o forţă nucleară, în pofida sancţiunilor şi blocadelor economice nesfărşite”, a afirmat liderul nord-coreea, citat de KCNA.

Kim Jong-un a precizat că obiectivul Phenianului este de ”a stabili un echilibru de forţe în raport cu SUA”, adăugând că vrea să îi determine pe liderii americani să nu îndrăznească să vorbească despre opţiuniea militară când vine vorba de Coreea de Nord.

KCNA relatează că liderul de la Phenian a urmărit personal lansarea de vineri a rachetei Hwasong-12. Aceasta a atins altitudinea de 770 de kilometri şi a parcurs distanţa de 3.700 de kilometri, trecând peste insula japoneză Hokkaido înainte de a cădea în ocean.

Experţii avertizează că racheta balistică lansată vineri are capacitatea de a atinge Insula Guam, ce aparţine Statelor Unite.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici