- Home
- Externe
- TRIPOLI, (22.04.2015, 11:57)
- Ioana Bojan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Libia a oprit nave cu sute de imigranţi africani care încercau să ajungă în Europa
Libia a oprit mai multe nave cu imigranţi după naufragiul de la sfârşitul săptămânii trecute, precizând că a reţinut peste 600 de africani care sperau să ajungă în Europa, a declarat marţi un oficial din domeniul securităţii, citat de Reuters în pagina electronică.
284 afișări

Libia a oprit nave cu sute de imigranţi africani care încercau să ajungă în Europa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Ţara nord-africană, afectată de violenţă şi de o lipsă a autorităţii statului la patru ani după înlăturarea de la putere a lui Muammar Kadhafi, a devenit un centru major pentru traficanţii de persoane care aduc imigranţi din Africa, la bordul unor ambarcaţiuni, către Italia.
Forţele de securitate libiene au reţinut marţi aproximativ 70 de africani la Tripoli, unde aşteptau ca traficanţii să îi ducă la bordul unor ambarcaţiuni pentru a ajunge pe insula italiană Lampedusa, a declarat un oficial libian de rang înalt.
ULTIMELE ȘTIRI
-
98% dintre europeni respiră aer foarte poluat. Activist de mediu: „Nici măcar în pădurile Carpaților nu mai avem aer curat”
-
Al treilea pod peste Dunăre. România şi Bulgaria au depus proiect comun la Comisia Europeană. Iată unde va fi amplasat
-
Alertă în Teleorman după un accident între două autocare şi un TIR / A fost activat planul roşu - intervin ambulanţe din Teleorman, Giurgiu şi Bucureşti
-
Joyskim Dawa a fost asaltat cu mesaje rasiste. Mesaj manifest al jucătorului de la FCSB: Nimeni nu poate veni şi să mă insulte pentru culoarea pielii mele / Banii pe care i-aţi pariat nu sunt responsabilitatea mea
Cel puţin două nave, una pe care se aflau aproximativ 250 de persoane din Senegal, Ghana, Etiopia şi alte ţări africane şi alta la bordul căreia se aflau imigranţi din Etiopia şi Ertireea, au fost oprite în ultimele trei zile, după ce au plecat din Libia, a adăugat acesta.
Imigranţii capturaţi sunt adesea ţinuţi în centre de detenţie aglomerate din Libia, uneori timp de mai multe luni, potrivit organizaţiilor pentru drepturile omului.
Paza de Coastă libiană are resurse prea reduse pentru a combate traficul de persoane şi se bazează pe nave de pescuit şi remorchere.
Uniunea Europeană a ajutat în trecut la antrenarea şi echiparea Pazei de Coastă libiene, dar situaţia securităţii a determinat instructorii străini să părăsească ţara.
Cel puţin 900 de persoane ar fi murit duminică în largul coastelor Libiei, după ce ambarcaţiunea pe care erau înghesuite s-a scufundat în timp ce încerca să ajungă pe insula italiană Lampedusa.

Un procuror italian a afirmat că aproximativ un milion de imigranţi africani aşteaptă, pe coastele Libiei, să pornească pe mare spre Malta şi Italia, în contextul în care circa 1.000 de persoane s-au înecat în ultimele zile în Mediterană.

"Potrivit estimărilor, în Libia sunt între 500.000 şi un milion de imigranţi subsaharieni şi sirieni care aşteaptă să fugă spre Europa", a declarat Maurizio Scalia, procuror-adjunct al provinciei italiene Palermo, citat de publicaţia Il Fatto Quotidiano.
Conform serviciilor secrete italiene, tariful mediu pentru cetăţenii din Sudan şi Eritreea care vor să ajungă în Libia este de 4.000-5.000 de dolari. Din Libia spre Italia, reţelele de traficanţi cer între 1.000 şi 1.500 de dolari de persoană.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.




Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.




CANCAN.RO

GANDUL.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe