Manuel Valls, premier francez: Starea de urgenţă din Franţa, după atentatele din noiembrie 2015, ar putea fi prelungită

Starea de urgenţă din Franţa, instituită după atacurile teroriste din noiembrie 2015, ar putea fi prelungită cu câteva luni, a declarat premierul francez Manuel Valls, în momentul în care la Paris se marchează un an de la atentatele care s-au soldat cu 130 de decese, scrie BBC News online.

513 afișări
Imaginea articolului Manuel Valls, premier francez: Starea de urgenţă din Franţa, după atentatele din noiembrie 2015, ar putea fi prelungită

Manuel Valls, premier francez: Starea de urgenţă din Franţa, după atentatele din noiembrie 2015, ar putea fi prelungită

Premierul francez a declarat că aceste măsuri sunt necesare pentru "protejarea democraţiei noastre".

Preşedintele francez Francois Hollande, alături de primarul Parisului, Anne Hidalgo, a dezvelit duminică plăci memoriale la principalele locuri în care au avut loc atacurile teroriste din noaptea de 13 noiembrie 2015, începând cu stadionul Stade de France şi terminând cu sala de concerte Bataclan.

Şeful statului francez nu a rostit niciun discurs, spunând că doreşte să se concentreze pe comemorarea victimelor şi nu să facă politică.

La Stade de France, fiul singurei victime, un trecător care a fost ucis de una dintre explozii, a declarat că tatăl său, născut în Portugalia, era o "dovadă că integrarea este posibilă".

"Trăiască toleranţa, trăiască inteligenţa, Franţa să trăiască," a mai spus acesta.

Un concert susţinut de Sting a inaugurat sâmbătă seară sala de spectacole Bataclan din Paris pentru prima dată de la momentul la care 90 de persoane au fost ucise de către militanţii Statului Islamic, în atacurile coordonate din oraş, petrecute pe 13 noiembrie 2015.

La concert au participat şi supravieţuitori ai incidentului, spectacolul fiind susţinut în ajunul în care se împlineşte un an de la cel mai sângeros atac terorist petrecut în Franţa.

Bataclan a fost ultimul loc atacat dintr-o serie de atacuri coordonate pe 13 noiembrie 2015, atât pe Stade de France, cât şi în zona unor restaurante din Paris pline de oameni care ieşiseră să se bucure de timpul liber.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici