Video Mii de persoane evacuate în Chile, din cauza unui incendiu de vegetaţie - VIDEO

Un important incendiu de vegetaţie se extinde rapid pe coastele la Pacific ale Chile, începând de vineri, şi ameninţă oraşele porturi Valparaiso şi Vina del Mar, relatează AP.

193 afișări

Potrivit unor oficiali, incendiul a pornit de la o groapă ilegală de gunoi, vineri după-amiaza, iar flăcările s-au extins rapid, intensificate de rafale puternice de vânt, determinând autorităţile să instutie stare de calamitate în zonă.

Adjunctul ministrului de Interne Mahmud Aleuy a declarat că aproximativ 4.500 de persoane din şase zone limitrofe au fost evacuate, în timp ce flăcările avansau şi nu a exclus ca alte 10.000 de persoane să fie evacuate.

Ministerul de Interne a anunţat că o femeie în vârstă de 67 de ani a murit din cauza unor probleme cardio-respiratorii, iar potrivit pompierilor cel puţin zece persoane au fost rănite.

Biroul pentru Situaţii de Urgenţă a apreciat că aproximativ 300 de hectare au fost afectate de incendiu până vineri noaptea.

Chile a fost afectat de cel mai grav incendiu urban, aproximativ în aceeaşi zonă, în aprilie 2014, când un incendiu de proporţii, care a izbucnit ca un incendiu de vegetaţie, s-a propagat peste dealuri până la Valparaiso, unde s-a soldat cu 15 morţi şi aproximativ 500 de răniţi. Sinistrul a distrus peste 2.900 de case.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici