Militar ceh din cadrul forţelor NATO, ucis într-un atac comis în Afganistan

Un militar ceh din cadrul Misiunii Alianţei Nord-Atlantice în Afganistan a fost ucis, iar alţi doi au fost răniţi în urma unui atac produs în provincia afgană Herat, informează site-ul agenţiei Reuters.

587 afișări
Imaginea articolului Militar ceh din cadrul forţelor NATO, ucis într-un atac comis în Afganistan

Militar NATO, ucis într-un atac comis în Afganistan

"Un militar din cadrul Misiunii Susţinere Determinată (Resolute Support) a fost ucis în provincia Herat. Alţi doi militari au fost răniţi în incident. Datele iniţiale arată că atacul a fost comis de un membru al serviciilor de securitate afgane", a transmis Misiunea NATO din Afganistan.

Insurgenţii talibani afgani au revendicat atacul, produs în districtul Shindand din provincia Herat.

Autorităţile de la Praga au transmis că militarii răniţi au fost transportaţi la spitalul militar de la baza Bagram, precizând că aceştia nu prezintă răni care să le pună vieţile în pericol.

Ministerul ceh al Apărării şi oficialii locali au declarat că atacul a fost comis în districtul Shindand, o zonă în care există o puternică prezenţă talibană.

Cel mai grav incident în care au fost implicate forţele cehe participante la misiunea NATO din Afganistan a avut loc în luna august, atunci când trei militari cehi au murit în urma unui atac sinucigaş.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici