Video MONITORUL APĂRĂRII. Andrea Bryan: România şi-a manifestat interesul pentru familia Bell H1

România şi-a manifestat interesul pentru familia Bell H1, care cuprinde Bell AH-1Z Viper şi UH-1Y Venom, transmiţând o scrisoare de solicitare de preţ şi disponibilitate, afirmă, într-un interviu acordat Monitorului Apărării si Securităţii, Andrea Bryan, manager în cadrul firmei Bell.

1952 afișări

Andrea Bryan, manager pentru dezvoltarea afacerilor militare internaţionale la Bell Flight, una din cele mai mari companii din sectorul aeronautic mondial, a vorbit, într-un interviu pentru MEDIAFAX şi Monitorul Apărării şi Securităţii, despre stadiul negocierilor între România şi firma americană referitpor la achiziţia de elicoptere militare, care ar urma să fie asamblate în ţara noastră, în parteneriat cu industria română.

Totodată, reprezentanta companiei americane a prezentat avantajele elicopterelor Bell AH-1Z şi UH-1Y, menţionând, în mod particular, gradul ridicat de compatibilitate între cele două aparate, ceea ce se traduce în cheltuieli de exploatare mai reduse.

Andrea Bryan a vorbit despre planurile Bell în ceea ce priveşte dezvoltarea de aeronave inovative, cum ar fi V-280, cât şi despre posibilitatea ca România să devină cândva un client pentru aeronava cu decolare/aterizare verticală V-22 Osprey.

Redăm interviul acordat de Andrea Bryan:

Reporter: Care sunt oportunităţile şi problemele identificate în ceea ce priveşte industria locală de apărare?

Andrea Bryan: România şi-a manifestat interesul pentru familia Bell H1, care cuprinde Bell AH-1Z Viper şi UH-1Y Venom. România a încheiat primul pas cu guvernul Statelor Unite şi a transmis o scrisoare de solicitare de preţ şi disponibilitate, la care s-a răspuns în 2017 şi sperăm că următorul nostru pas va fi o scrisoare de cerere pentru o scrisoare de ofertă şi accept. În cadrul proiectului şi programului nostru aici, în România, intenţionăm să colaborăm cu industria românească pentru asamblarea aeronavelor în ţară şi examinăm, de asemenea, şi alte oportunităţi aici.

Reporter: Care sunt principalii competitori ai Bell la nivel local, cât şi regional? Prin ce se remarcă Bell în raport cu competiţia?

Andrea Bryan: Nu pot să vorbesc cu privire la ceea ce va include cu exactitate Guvernul român în rândul considerentelor sale. În comparaţie cu majoritatea concurenţilor din întreaga lume, ceea ce Bell are de oferit este o aeronavă concepută în scop militar. Aşadar, aceste aeronave au fost realizate pentru rigorile mediului de luptă, pentru a transporta militarii în luptă, cu sisteme de arme şi avionică complet integrate. Şi un alt lucru cu care venim este un pachet robust de cooperare industrială, despre care avem discuţii pe termen lung cu Guvernul român şi industria românească. Alt beneficiu major este compatibilitatea dintre cele două platforme, între Bell AH-1Z şi UH-1Y. Cele două aeronave sunt 85% similare şi pe durata programului acest lucru se traduce într-un cost mult mai scăzut de-a lungul duratei de viaţă, deoarece sunt piese de schimb, echipamente de suport comune, de asemenea, pregătire comună, de fapt, mecanicii şi piloţii pot fi pregătiţi pe ambele aeronave. Deci, pentru ţări precum România, cu forţe militare mai reduse, la fel ca şi Corpul Puşcaşilor Marini din Statele Unite, care din perspectiva SUA sunt o forţă mult mai mică, desigur că acest lucru pică foarte bine pentru ţările de acest gen, întrucât compatibilitatea este atât de importantă.

Reporter: Mai sunt şi alte ţări în regiune interesate să achiziţioneze elicoptere Bell?

Andrea Bryan: Avem un număr de clienţi ce sunt interesaţi, atât în Europa, cât şi în regiune, precum şi în alte regiuni de pe glob.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici