Numărul victimelor în cazul dublului atentat de la Bagdad a ajuns la 147 de morţi

Bilanţul dublului atentat care a avut loc la Bagdad, în noaptea de sâmbătă spre duminică, a ajuns la 147 de morţi, peste 200 de răniţi, iar 35 de persoane sunt în continuare dispărute, potrivit poliţiei şi serviciilor medicale, citate de agenţia de ştiri Reuters.

876 afișări
Imaginea articolului Numărul victimelor în cazul dublului atentat de la Bagdad a ajuns la 147 de morţi

Numărul victimelor în cazul dublului atentat de la Bagdad a ajuns la 147 de morţi

Numărul victimelor a crescut întrucât multe persoane cu răni grave au decedat, iar noi cadavre au fost descoperite de serviciile de intervenţie.

Primul atac, soldat cu cele mai multe victime şi revendicat de reţeaua teroristă Stat Islamic, a avut loc la miezul nopţii în districtul comercial Karrada, unde a fost detonat un camion frigorific, în timp ce locuitorii sărbătoreau Ramadanul.

Stat Islamic a susţinut că a fost vorba despre un atac sinucigaş.

Un al doilea dispozitiv exploziv plasat pe marginea drumului a fost detonat într-o piaţă din districtul şiit al-Shaab, situat în nordul capitalei irakiene.

Prim-ministrul irakian Haider al-Abadi a vizitat zona în cursul zilei de duminică, dar a fost întâmpinat de proteste furioase, relatează BBC News online.

Guvernul a anunţat ulterior că vor fi declarate trei zile de doliu, adăugând că premierul Abadi înţelege furia cetăţenilor.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici