Video O ţară vecină începe relaxarea restricţiilor înaintea României. Se permite circulaţia între orele 05.00-18.00

  • Sârbii au voie, de acum, să circule pe străzi între orele 05:00 – 18:00
  • În Serbia, se redeschid magazinele mici şi pieţele
  • Deocamdată, sârbii nu au voie să iasă pe străzi în zilele de weekend
6823 afișări

„Dacă ţi se pare că la noi au fost restricţii dure, să ştii că la sârbi a fost mai rău. Dar efectele măsurilor se văd în numărul mic de îmbolnăviri şi morţi cauzate de coronavirus. Iar, de acum, Serbia poate deja să relaxeze o parte din interdicţii. Oamenii au voie să circule pe străzi între orele 5 dimineaţa şi 6 seara. În plus, se redeschid magazinele mici şi pieţele.

„Doar lanţurile de magazine au funcţionat pentru aprovizionare, pentru alimente, benzinăriile, staţiile PECO, în rest... majoritatea afacerilor au fost restricţionate, închise prin lege”, ne-a povestit Tiberiu Manafu, managerul unui hotel din Serbia.

Oamenii au însă în continuare interzis pe străzi în zilele de weeekend. Printre cei afectaţi sunt şi mulţi români, care trăiesc şi lucrează în Serbia.

La nici 30 de kilometri de graniţă, în oraşul Kladovo, peisajul este dezolant. Totul este pustiu, doar câţiva angajaţi de la salubritate dezinfectează străzile.

Restaurantele şi hotelurile, care în ianuarie erau pline de turişti, au pus lacătul pe uşă. Au pierderi mari, iar patronii nu ştiu deocamdată când îşi vor putea relua activitatea.

„Este programat pentru jumătatea lunii mai, dar rămâne să vedem cum evoluează situaţia. (...) Primul trimestru este compromis. Urmează să vedem în ce măsură vor fi ridicate sau ameliorate aceste restricţii, să vedem ce putem să facem în cel de-al doilea trimestru”, a mai spus Tiberiu Manafu.

Serbia are acum mai puţin de 7.000 de cazuri de infectare cu coronavirus şi doar 130 de morţi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici