ONU cere stingerea imediată a conflictului din Siria/ IMAGINI din timpul atacului prezentate de armata israeliană | FOTO, VIDEO

Secretarul general al ONU Antonio Guterres a cerut sâmbătă stingerea imediată a conflictului din Siria. Potrivit AFP, Guterres a subliniat că toate părţile implicate trebuie să respecte rezoluţiile internaţionale şi a cerut ca toate părţile să se implice pentru "dezarmorsarea imediată şi necondiţionată a violenţelor".

6565 afișări
Imaginea articolului ONU cere stingerea imediată a conflictului din Siria/ IMAGINI din timpul atacului prezentate de armata israeliană | FOTO, VIDEO

ONU cere stingerea imediată a conflictului din Siria

Ambasadorul Israelului la ONU, Danny Danon a cerut Consiliului de Securitate să condamne acţiunile Iranului şi să-i oprească "provocările", declarâd că Organizaţia Naţiunilor Unite nu poate "să stea impasibilă în timp ce Iranul instigă la escaladări periculoase şi încălcă rezoluţiile ONU".

Israelul a anunţat că, după bombardamentele masive de sâmbătă, sistemul de apărare anti-aeriană sirian a fost puternic afectatat. 

Oferind mai multe detalii despre desfăşurarea evenimentelor, purtătorul de cuvânt al Forţelor Armate israeliene, Jonathan Conricus‏,a declarat pentru CNN că a fost trimisă o dronă iraniană fără pilot cu o anumită misiune din interiorul Israelului. Drona a intrat în spaţiul aerian israelian la ora 4:50- ora locală, sâmbătă, după ce a fost urmărită de armata israeliană de la lansarea sa de la centrul de comandă iranian T-4 lângă Palmyra, Siria. Forţele armate israeliene au interceptat-o ​​cu un elicopter de atac Apache, iar aceasta s-a prăbuşit la nord de oraşul israelian Beit She'an.

Oficialul a refuzat să dea detalii cu privire la misiunea presupusă a dronei sau dacă aceasta era armată. El a confirmat însă că a fost prima dată când o dronă iraniană a trecut în spaţiul aerian israelian de la începutul războiului civil din Siria în 2011.

Jonathan Conricus a postat pe contul său de Twitter şi imagini cu drona, dar şi din timpul atacului asupra poziţiilor siriene.

 

 

Un avion israelian de vânătoare de tip F-16 a fost doborât în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă de sistemele antiaeriene siriene în timp ce efectua raiduri aeriene în Siria ca reacţie la infiltrarea unei drone de fabricaţie iraniană în partea de nord a Israelului. Cei doi piloţi ai avionului israelian s-au catapultat şi au reuşit să ajungă în nordul Israelului. Armata israeliană susţine că avionul de vânătoare israelian a fost doborât de artileria siriană cu rachete de fabricaţie rusească.

În replică la aceste incidente, Israelul a lansat sâmbătă după-amiază o nouă serie de raiduri aeriene în Siria. Riposta a fost "cel mai mare şi cel mai semnificativ atac efectuat împotriva sistemelor antiaeriene siriene de la Operaţiunea Pace în Galileea", efectuată în 1982, în timpul Primului Război din Liban, afirmă generalul de brigadă Tomer Bar, un comandant al Forţelor Aeriene israeliene, citat de cotidianul Times of Israel.

Statele Unite nu au participat la raidurile aeriene efectuate în Siria, dar consideră că Israelul are dreptul de a se apăra, anunţă Departamentul american al Apărării.

Administraţia islamistă de la Teheran şi mişcarea şiită libaneză Hezbollah au transmis sâmbătă seară Israelului că "terorismul" şi "ingerinţele" în afacerile altor ţări nu vor oferi rezultate, avertizând că pot distruge baze militare israeliene şi americane.

Mişcarea şiită libaneză Hezbollah a anunţat că doborârea unui avion militar israelian reprezintă "eşecul complet al tuturor ecuaţiilor" şi "începutul unei noi etape strategice care poate pune capăt raidurilor efectuate în Siria". În plus, Hezbollah a denunţat susţinerea oferită de Israel "organizaţiilor teroriste şi apostate", precum şi "ingerinţele prin agresiuni în criza siriană".

Citeşte şi: Malta

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici