Papa Francisc: Cuvântul ”mamă” nu ar trebui să fie folosit în descrierea bombelor

Papa Francisc a criticat, sâmbătă, denumirea celui mai mare explozibil non-nuclear al armatei americane "Mama tuturor bombelor", spunând că termenul "mamă" nu ar trebui să fie folosit în raport cu o armă mortală, potrivit Reuters.

1315 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc: Cuvântul ”mamă” nu ar trebui să fie folosit în descrierea bombelor

Papa Francisc: Cuvântul ”mamă” nu ar trebui să fie folosit în descriere bombelor

Forţele Aeriene ale Statelor Unite ale Americii au lansat o astfel de bombă, luna trecută, asupra unor presupuşi militanţi ai Stat Islamic în Afganistan, regiunea Nangarhar, numită "mama tuturor bombelor" (Mother Of All Bombs) GBU-43. Nickname-ul a fost vast folosit în briefing-uri şi raportări ale atacului.

"Mi-a fost ruşine când am auzit numele”, a spus Suveranul Pontif. ”O mamă dă viaţă, iar aceasta oferă moarte şi noi denumim bomba mamă. Ce se întâmplă?”.

Papa Francisc va avea o întâlnire cu preşedintele american Donald trump, în 24 mai, despre care există speculaţii că va fi incomodă, având în vedere poziţiile lor opuse privind imigraţia, refugiaţii şi schimbările climatice.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici