Parlamentul Marii Britanii dezbate începând din 31 ianuarie setul de legi necesar ieşirii din UE / Guvernul Marii Britanii a trimis Parlamentului proiectul de lege

Parlamentul Marii Britanii va dezbate pe 31 ianuarie şi 1 februarie setul de legi care ar urma să permită Guvernului de la Londra să declanşeze procedura de ieşire din Uniunea Europeană, relatează site-ul agenţiei Reuters.

1422 afișări
Imaginea articolului Parlamentul Marii Britanii dezbate începând din 31 ianuarie setul de legi necesar ieşirii din UE / Guvernul Marii Britanii a trimis Parlamentului proiectul de lege

Parlamentul Marii Britanii dezbate începând din 31 ianuarie setul de legi necesar ieşirii din UE

Curtea Supremă de Justiţie a stabilit marţi că Guvernul Theresa May trebuie să solicite aprobarea Parlamentului pentru activarea Articolului 50 al Tratatului Lisabona, care prevede ieşirea din Uniunea Europeană.

Formaţiunile de opoziţie au semnalat că vor susţine declanşarea procedurii Brexit, dar probabil vor încerca să obţină amendamente asupra condiţiilor de părăsire a Blocului comunitar.

Guvernul Marii Britanii a transmis joi Parlamentului proiectul de lege care, dacă va fi aprobat, va permite declanşarea procedurii de ieşire din Uniunea Europeană, scrie cotidianul The Telegraph.

"Poporul britanic a luat decizia de ieşire din UE, iar acest Guvern este hotărât să îndeplinească sarcina de aplicare a acestei decizii", a declarat David Davis, ministrul britanic pentru Brexit.

"Am încredere că Parlamentul, care a susţinut organizarea referendumului, va respecta decizia poporului britanic şi va aproba rapid legislaţia necesară", a precizat David Davis.

Proiectul de lege trimis spre aprobare Parlamentului are următorul conţinut:

"Lege care va conferi premierului prerogativa de a transmite, în virtutea Articolului 50 (2) al Tratatului UE, intenţia Marii Britanii de a se retrage din UE.

(1) Premierul poate notifica, în virtutea Articolului 50(2) al Tratatului Uniunii Europene, intenţia retragerii din UE;

(2) Această secţiune are efect indiferent de prevederile Tratatului privind aderarea la Comunitatea Europeană din 1972 şi oricărei alte legi".

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici