Partidul Comunist chinez vrea să menţină pe termen lung doctrina actuală/ Preşedintele Xi Jinping, învestit cu un statut similar lui Mao Zedong sau Deng Xiaoping

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, reales miercuri la conducerea Partidului Comunist, probabil va încerca să fie un lider politic influent în următorii ani, în contextul în care doctrina sa a fost introdusă formal în platforma ideologică.

901 afișări
Imaginea articolului Partidul Comunist chinez vrea să menţină pe termen lung doctrina actuală/ Preşedintele Xi Jinping, învestit cu un statut similar lui Mao Zedong sau Deng Xiaoping

Partidul Comunist chinez semnalează intenţia de menţinere pe termen lung a doctrinei Xi Jinping

Partidul Comunist chinez a adoptat un amendament prin care introduce ideologia lui Xi Jinping printre principiile politice, acordându-i practic actualului lider un statut similar celui pe care îl au Mao Zedong şi Deng Xiaoping.

Doctrina lui Xi Jinping pune accent pe consolidarea sistemului centralizat, acordând un rol din ce în ce mai mare Partidului Comunist în toate activităţile politice, economice şi sociale. De asemenea, actualul preşedinte pledează pentru o abordare dură a Chinei în materie de probleme de securitate şi în relaţiile externe.

În discursul rostit la Congresul Partidului Comunist, Xi Jinping a promis continuarea reformelor economice iniţiate acum zeci de ani de Deng Xiaoping. "Vom continua reformele şi politicile de transparenţă, le vom consolida. Am convingerea că marea întinerire a naţiunii chineze va deveni realitate", a spus actualul lider de la Beijing.

Partidul Comunist chinez nu a desemnat un potenţial succesor al lui Xi Jinping, sugerând astfel intenţia de a-l menţine într-un rol influent şi după noul mandat. Preluarea la nivel formal a ideilor sale politice în doctrina partidului unic semnalează intenţia liderilor comunişti de la Beijing de a menţine mulţi ani linia doctrinară actuală.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici