Video Paşte în era pandemiei. Nici Vaticanul nu poate trece peste normele de distanţare socială: Slujbele se vor desfăşura fără public

  • Vaticanul respectă regulile de distanţare socială. Slujbele de Paşte se vor desfăşura fără public
  • În această seară, de la ora 19:00, Papa Francisc va oficia mesa din Joia Sfântă
  • Ritualul “spălării picioarelor” nu va mai avea loc anul acesta
  • La Vatican au fost confirmate 8 cazuri de coronavirus
155 afișări

Toate slujbele de Paşte de la Vatican se vor desfăşura anul acesta fără credincioşi din cauza restricţiilor impuse de lupta cu epidemia de coronavirus.

În sceastă seară, Papa Francisc va oficia mesa din Joia Sfântă, în Bazilica Sfântul Petru, într-un cadru restrâns, cu prezenţa câtorva prelaţi. Ritualul “spălării picioarelor”, pentru care Suveranul Pontif obişnuia să meargă la un penitenciar, spital sau centru de primire a imigranţilor, nu va mai avea loc anul acesta.

Este pentru prima dată în epoca modernă, când slujbele de la Vatican au loc fără prezenţa miilor de pelerini care umpleau Piaţa Sfântul Petru an de an. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici