Poliţiştii din Grecia au declanşat două zile de proteste împotriva măsurilor de austeritate

Sute de poliţişti greci, susţinuţi de colegi din alte departamente de stat, au declanşat, vineri, proteste în oraşul Salonic împotriva măsurilor de austeritate impuse de guvern în acord cu creditorii internaţionali, relatează site-ul agenţiei The Associated Press.

457 afișări
Imaginea articolului Poliţiştii din Grecia au declanşat două zile de proteste împotriva măsurilor de austeritate

Poliţiştii din Grecia au declanşat două zile de proteste împotriva măsurilor de austeritate

Poliţiştii au avut asupra lor baloane cu heliu de culoare neagră şi au ocupat centrul Salonicului, al doilea cel mai mare oraş din Grecia.

Marşul reprezintă debutul a două zile de proteste împotriva reducerilor privind cheltuielile de stat, care au fost impuse în ultimii şapte ani pentru a răspunde cerinţelor creditorilor internaţionali. Reformele financiare au cauzat o creştere abruptă a nivelului sărăciei în Grecia.

Mulţi dintre poliţiştii prezenţi la mitingul de vineri vor fi la serviciu în weekend, când alte demonstraţii sunt planificate de sindicatele greceşti şi de grupuri civice de stânga.

Protestele au fost programate pentru a coincide cu vizita la Salonic a premierului grec Alexis Tsipras, care urmează să inaugureze un târg internaţional anual.

În luna iulie, Comisia Europeană a anunţat că situaţia fiscală a Greciei s-a îmbunătăţit, iar Uniunea Europeană ar trebui să oprească procedura disciplinară împotriva ţării în ceea ce priveşte deficitul excesiv.

Economia Greciei este aşteptată să crească cu 2,1% în 2017, peste media zonei Euro, potrivit prognozelor Comisiei Europene. Rata şomajului a rămas cea mai ridicată din UE, la 21,7% în luna aprilie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici