Video Premierul Olandei: O mare parte a populaţiei olandeze va fi infectată cu Coronavirus

  • Premierul olandez, Mark Rutte, s-a adresat naţiunii cu privire la starea de urgenţă provocată de Covid-19
  • El a spus că “virusul este printre noi şi va rămâne printre noi deocamdată”
  • În Olanda sunt identificaţe 1413 de persoane infestate. 24 de olandezi şi-au pierdut viaţa din cauza Coronavirusului
4124 afișări
Premierul olandez, Mark Rutte, s-a adresat naţiunii cu privire la starea de urgenţă provocată de Covid-19. El a spus că “virusul este printre noi şi va rămâne printre noi deocamdată”. În Olanda sunt identificaţe 1413 de persoane infestate. 24 de olandezi şi-au pierdut viaţa din cauza Coronavirusului. Iată cele mai importante pasaje din discursul lui Mark Rutte.
 
RĂSPUNSURILE LA TOATE ÎNTREBĂRILE ÎNCEP CU CUNOŞTINŢELE EXPERŢILOR
 
“În lumea de azi, ştirile şi informaţiile circulă cu viteza luminii şi oricine îşi poate exprima opinia în spaţiul public extrem de repede. Inteleg asta. Dar răspunsurile la toate întrebările încep cu cunoştinţele şi experienţa experţilor. Să îi ascultăm în primul rând pe ei.”
 
VIRUSUL SE AFLĂ PRINTRE NOI ŞI VA RĂMÂNE PRINTRE NOI
 
“Realitatea este că virusul se află printre noi şi va rămâne printre noi. Nu există o cale uşoară sau rapidă în această situaţie foarte dificilă. Realitatea este că, în viitorul apropiat, o mare parte a populaţiei olandeze va fi infectată cu virusul. Asta ne spun specialiştii acum. Şi ceea ce ne spun şi ei este că, în aşteptarea unui vaccin sau a unui medicament, putem încetini răspândirea virusului, construind în acelaşi timp imunitatea grupului într-un mod controlat.”
 
CEI CARE AU AVUT VIRUSUL DEVIN IMUNI
 
“Cei care au avut virusul sunt de obicei imune după aceea. La fel ca pe vremuri cu rujeolă. Cu cât este mai mare grupul care este imun, cu atât este mai mică şansa ca virusul să sară la persoanele în vârstă vulnerabile şi persoanele cu o sănătate slabă. Acesta este principiul. Dar trebuie să conştientizăm că poate dura luni sau chiar mai mult pentru a acumula imunitate de grup şi pentru a distruge virusul trebuie să protejăm cât mai mult oamenii care prezintă un risc mai mare.”
 
EXISTĂ TREI SCENARII POSIBILE
 
“În total, există trei scenarii posibile. Primul scenariu este: controlul maxim al virusului. Acest lucru duce la distribuirea controlată între grupurile cu cel mai puţin risc.
 
Al doilea scenariu este acela să lăsăm virusul să se răspândească necontrolat. Acest lucru ar supraîncărca complet sistemul nostru de asistenţă medicală, făcându-l incapabil şi insuficient pentru a ajuta vârstnicii vulnerabili şi alţi pacienţi cu risc ridicat.
 
Al treilea scenariu este acela de a încerca la nesfârşit să oprim virusul. Asta înseamnă blocarea completă a ţării. O astfel de abordare riguroasă poate părea atractivă la prima vedere, însă experţii subliniază că nu ar fi o chestiune de zile sau săptămâni. În acest scenariu, ar trebui, de fapt, să ne închidem ţara pentru un an sau chiar mai mult, cu toate consecinţele pe care acest lucru le implică.”
 
RĂMÂNEŢI ÎN ALERTĂ PENTRU PERSOANELE CARE SUNT MAI VULNERABILE
 
“Este bine să vedem că şi noi suntem pregătiţi unul pentru celălalt atunci când este nevoie. Continuă să faci asta. Rămâneţi în alertă şi urmaţi indicaţiile, chiar dacă sunteţi puternici şi sănătoşi, în beneficiul persoanelor care sunt mai vulnerabile. Este foarte important.”
 
SARCINA CU CARE NE CONFRUNTĂM ESTE FOARTE MARE
 
“Aş dori să închei cu acest apel: cu toate incertitudinile existente, un lucru este absolut clar: sarcina cu care ne confruntăm este foarte mare şi trebuie să facem acest lucru cu 17 milioane de oameni. Împreună vom depăşi această perioadă dificilă.”
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici