Presupusul autor al atentatului de la Berlin ar fi comunicat cel puţin o dată cu Stat Islamic

Suspectul în cazul atacului terorist ce a vizat un târg de Crăciun din Berlin, tunisianul Anis Amir, ar fi comunicat cel puţin o dată cu membri ai organizaţiei extremiste Stat Islamic şi a căutat pe internet informaţii despre fabricarea dispozitivelor explozive, notează cotidianul New York Times

357 afișări
Imaginea articolului Presupusul autor al atentatului de la Berlin ar fi comunicat cel puţin o dată cu Stat Islamic

Presupusul autor al atentatului de la Berlin ar fi comunicat cel puţin o dată cu Stat Islamic (Imagine: Mediafax Arhiva Foto / Mediafax Arhiva Foto)

Tânărul în vârstă de 24 de ani se afla pe lista persoanelor care aveau interdicţie de a călători în Statele Unite, a declarat un oficial american anonim, potrivit agenţiei de ştiri Dpa.

Amir a fost sub supraveghere în perioada martie-septembrie, existând suspiciunea că ar plănui să fure bani pentru a cumpăra o armă automată "posibil cu intenţia de a comite ulterior un atac împreună cu alţi complici", au comunicat anchetatorii germani.

În urma operaţiune de supraveghere nu s-au obţinut dovezi suficiente pentru a punerea sub acuzare a acestuia.

Amri, care a folosit mai multe nume false, risca să fie deportat, dar cum nu avea documente de identificare valide, a fost lasat să rămână până când autorităţile tunisiene aveau să emită un nou paşaport pe numelui lui, document care a ajuns miercuri, la două zile după atentat, relatează site-ul cotidianului The Telegraph.

Poliţia germană a anunţat că ar oferi 100.000 de euro în schimbul informaţiilor despre locul în care se află Anis Amri, în vârstă de 24 de ani.

Individul este căutat după ce a omorât un şofer de TIR polonez şi a folosit vehiculul pentru a lovi zeci de persoane, pe 19 decembrie, la un târg de Crăciun desfăşurat în Berlin, într-un atentat revendicat de Stat Islamic şi soldat în total cu 12 morţi şi 49 de răniţi, dintre care 14 sunt în continuare în stare critică.

Teroristul în vârstă de 24 de ani, care are înălţimea de 1,78 m, păr negru şi 75 de kg, este căutat în spaţiul Uniunii Europene, autorităţile germane avertizând că este înarmat şi periculos.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici