Primarul musulman din Rotterdam le cere islamiştilor să îşi facă bagajele şi să plece

Primarul oraşului Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, le-a cerut musulmanilor care întorc spatele libertăţii să "îşi facă bagajele" şi să plece din Olanda.

3921 afișări
Imaginea articolului Primarul musulman din Rotterdam le cere islamiştilor să îşi facă bagajele şi să plece

Ahmed Aboutaleb (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este de neînţeles să te întorci împotriva libertăţii ... Dar dacă nu îţi place libertatea, pentru numele lui Dumnezeu, fă-ţi bagajele şi pleacă", a declarat Ahmed Aboutaleb în direct la televiziunea naţională olandeză, pentru emisiunea Nieuwsuur, relatează site-ul ibtimes.co.uk.

"Trebuie să fie un loc în lume unde poţi fi tu însuţi, unde poţi fi sincer cu tine şi unde să nu te duci să ucizi jurnalişti nevinovaţi", a adăugat el. "Este stupid, este de neînţeles. Pleacă din Olanda dacă nu îţi găseşti locul aici. Toţi acei musulmani bineintenţionaţi vor fi acum urmăriţi", a adăugat el.

Peste jumătate din populaţia oraşului Rotterdam este formată din minorităţi etnice sau rezidenţi non-nativi.

Aboutaleb este născut în Maroc şi a devenit primarul acestui oraş în 2008.

Aceasta nu este prima dată când primarul face comentarii controversate despre musulmanii olandezi. În 2004, el a declarat că dacă aceştia refuză valorile olandeze, ar trebui să "ia primul avion şi să plece".

Aboutaleb nu este singurul politician olandez care s-a exprimat împotriva musulmanilor care sunt percepuţi ca fiind împotriva valorilor olandeze. Liderul Partidului Libertăţii (PVV), Geert Wilders, a fost pus sub protecţia poliţiei în 2004, pentru declaraţiile sale cu privire la islam.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici