Proteste în Brazilia: Ciocniri între manifestanţi şi forţele de ordine în apropiere de stadionul Maracana

Ciocniri au izbucnit duminică seara între poliţişti şi manifestanţi în apropiere de stadionul de fotbal Maracana din Rio, cu aproximativ 50 de minute înaintea finalei Brazilia-Spania din Cupa Confederaţiilor, a constatat o jurnalistă a AFP.

218 afișări
Imaginea articolului Proteste în Brazilia: Ciocniri între manifestanţi şi forţele de ordine în apropiere de stadionul Maracana

Proteste în Brazilia: Ciocniri între manifestanţi şi forţele de ordine în apropiere de stadionul Maracana (Imagine: Mediafax Foto-AFP)

Un grup de manifestanţi a încercat să forţeze ultimul baraj al forţelor de ordine instalat la 500 de metri de stadion, aruncând pietre în poliţişti, care au răspuns cu gaze lacrimogene.

Manifestanţii au îmbibat batise cu oţet pentru a diminua efectul gazelor, în timp ce vehiculele blindate se apropiau de străzile pe care dispersau manifestanţii, potrivit site-ului G1 al Globo.

Înaintea ciocnirilor, aproximativ 3.000 de persoane, potrivit poliţiei, majoritatea tineri, dintre care mai mulţi mascaţi, au manifestat la intersecţia bulevardelor Maracana şi Sao Francisco Xavier, având ca slogan: "Nu va fi nicio finală!"

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici