Proteste la Capitoliu: Peste 1.000 de oameni au cerut respectarea dreptului la muncă

Peste 1.000 de persoane au manifestat joi în faţa Capitoliului, acesta fiind punctul culminant al celor trei zile de proteste ale sindicaliştilor şi şomerilor veniţi la Washington din toată ţara pentru a-şi cere dreptul de a avea un loc de muncă şi de a-şi menţine asigurarea de şomaj.

203 afișări
Imaginea articolului Proteste la Capitoliu: Peste 1.000 de oameni au cerut respectarea dreptului la muncă

Proteste la Capitoliu: Peste 1.000 de oameni au cerut respectarea dreptului la muncă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Protestatarii, printre care şi militanţi anti-Wall Street, s-au adunat în faţa clădirii Capitoliul, pentru o oră de discursuri şi rugăciuni şi cerând guvernanţilor crearea de locuri de muncă şi păstrarea asigurării de şomaj la valoarea actuală pentru "cei 14 milioane de şomeri din Statele Unite".

Rabinul Erica Asch, după o serie de rugăciuni şi ceremonii ecumenice, alături de manifestanţi, a luat cuvântul declarând că "este de datoria guvernanţilor să aibă grijă de cei ce suferă".

Protestatarii au continuat cu manifestaţii în faţa biroului preşedintelui Camerei Reprezentanţilor, John Boehner. Aproximativ 100 de manifestanţi au intrat chiar în clădirea biroului liderului politic, dar pe care au părăsit-o după circa cinci minute fără a fi anunţate însă evenimente violente.

Sub sloganul "Să luăm Capitoliul înapoi", zeci de asociaţii şi sindicate, printre care American Dream Movement, US Action, SEIU sau AFL-CIO, au participat la diferite acţiuni, timp de trei zile, în faţa Congresului şi a Casei Albe, cerând, în principal respectarea dreptului la muncă.

Preşedintele american Barack Obama intenţionează să prezinte Congresului american, o serie de măsuri de ocupare a forţei de muncă estimate la 447 miliarde de dolari.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici