Proteste masive la Moscova: Opoziţia susţine că 120.000 de persoane s-au adunat în centrul capitalei Rusiei

Opoziţia rusă susţine că 120.000 de persoane participă la protestele din Moscova, în timp ce poliţia apreciază că sunt circa 29.000 de demonstranţi.

1346 afișări
Imaginea articolului Proteste masive la Moscova: Opoziţia susţine că 120.000 de persoane s-au adunat în centrul capitalei Rusiei

Proteste masive la Moscova: Opoziţia susţine că 120.000 de persoane s-au adunat în centrul capitalei Rusiei (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Conform jurnaliştilor, în Piaţa Saharov din centrul Moscovei sunt circa 55.000 - 60.000 de persoane.

Opoziţia rusă spera ca zeci de mii de persoane să participe, sâmbătă, la protestele programate la Moscova faţă de victoria partidului lui Vladimir Putin în scrutinul legislativ din 4 decembrie.

De altfel, opoziţia pare să fi primit chiar şi sprijinul Consiliului Consultativ pentru Drepturile Omului de la Kremlin, care a denunţat în mod vehement fraudele în alegeri, cerând repetarea scrutinului. Organizatorii mitingului de sâmbătă - partide politice din opoziţie, asociaţii, organizaţii neguvernamentale - speră să adune cel puţin atâtea persoane câte au fost pe 10 decembrie, când au participat între 50.000 şi 80.000 de protestatari.

Peste 50.000 de persoane au anunţat pe Facebook că vor participa la mitingul din centrul Moscovei. Primăria Moscovei a autorizat mitingul între orele 14.00 şi 18.00 (12.00 şi 16.00, ora României).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici