Rusia anunţă că ar putea efectua operaţiuni comune cu SUA în provincia siriană Alep

Rusia şi Statele Unite se apropie de iniţierea unor operaţiuni militare comune în provincia siriană Alep, anunţă ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, citat de site-ul agenţiei Sputnik.

1839 afișări
Imaginea articolului Rusia anunţă că ar putea efectua operaţiuni comune cu SUA în provincia siriană Alep

Rusia anunţă că ar putea efectua operaţiuni comune cu SUA în provincia siriană Alep

"Suntem într-o etapă foarte avansată a negocierilor cu partenerii noştri americani, atât la Geneva cât şi la Amman; practic, discutăm constant cu Washingtonul. Pas cu pas, ne apropiem de o structură - mă refer doar la situaţia din Alep - care ne va permite să începem cu adevărat să colaborăm pentru ca acest teritoriu, această regiune care suferă de mult timp, să îşi găsească pacea", a declarat Serghei Şoigu pentru postul Rossiya-24.

Provincia Alep este doar parţial sub controlul serviciilor de securitate siriene, unele zone fiind ocupate de insurgenţi care luptă împotriva Administraţiei Bashar al-Assad sau de grupuri teroriste precum Frontul Al-Nusra, filiala siriană a reţelei Al-Qaida, şi organizaţia fundamentalistă sunnită Stat Islamic.

Declaraţiile lui Serghei Şoigu sunt surprinzătoare, în contextul în care Rusia şi Statele Unite susţin părţi diferite în conflictul din Siria. Şoigu a explicat că aproximativ 700.000 de persoane încă locuiesc în oraşul Alep, notând că locuitorii din cartierele estice sunt "ostatici ai grupurilor armate".

Moscova oferă susţine Administraţiei Bashar al-Assad, în timp ce Washingtonul ar vrea înlăturarea regimului de la Damasc. Atât Rusia, cât şi Statele Unite atacă, separat, poziţii ale reţelei teroriste Stat Islamic.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 270.000 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici