Rusia salută poziţia Sloveniei în privinţa relaţiilor Moscovei cu UE şi NATO | Lavrov: Nu cred că apelul UE pentru o poziţie anti-Rusia va dăinui

Rusia salută poziţia pe care a adoptat-o guvernul Sloveniei în privinţa relaţiilor Moscovei cu Uniunea Europeană şi NATO, a declarat miercuri ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, în urma unei întrevederi cu ministrul sloven de Externe, Karl Viktor Erjavec, relatează The Associated Press.

1803 afișări
Imaginea articolului Rusia salută poziţia Sloveniei în privinţa relaţiilor Moscovei cu UE şi NATO | Lavrov: Nu cred că apelul UE pentru o poziţie anti-Rusia va dăinui

Rusia salută poziţia Sloveniei în privinţa relaţiilor Moscovei cu UE şi NATO | Lavrov: Nu cred că apelul UE pentru o poziţie anti-Rusia va dăinui

"În timpul discuţiilor cu privire la problemele internaţionale, am apreciat poziţia Sloveniei în legătură cu relaţiile dintre Rusia şi UE, Rusia şi NATO. Această poziţie sugerează că apartenenţa la aceste două organizaţii nu presupune neapărat încetarea legăturilor cu alţi membri ai comunităţii internaţionale, indiferent de ceea ce cred unii despre o anumită ţară", a spus Lavrov.

Şeful diplomaţiei de la Moscova a subliniat că Rusia este pregătită să coopereze cu orice alt stat care este deschis unui dialog echitabil şi reciproc avantajos, bazat pe un echilibru de interese.

"Cred că este absolut dăunător să forţezi o alegere falsă pentru orice ţară, să ţi se sugereze că mai bine mergi spre Vest sau spre Est. Din păcate, unii dintre omologii noştri din Occident acţionează exact în baza acestei logici atunci când realizează comunicarea cu ţările din Balcanii de Vest şi nu numai", a mai spus Lavrov.

Ministrul rus de Externe a criticat Uniunea Europeană pentru că nu a menţinut relaţii bune cu Moscova, în ciuda conflictului din Ucraina şi a numeroase alte probleme.

"Ştim că Uniunea Europeană propune, în cadrul capitolelor de negociere privind aderarea Serbiei la UE, o serie de condiţii, inclusiv privind politica externă, referitoare la aplicarea sancţiunilor împotriva Rusiei. Cu toate acestea, în ziua de astăzi din ce în ce mai multe ţări consideră că această politică a confruntării din partea UE este contraproductivă. Prin urmare, nu cred că apelurile de a adopta o poziţie anti-Rusia vor dăinui mult timp", a mai declarat Serghei Lavrov.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici