- Home
- Externe
- MOSCOVA/PRETORIA, (12.05.2023, 19:46)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Rusia vrea consolidarea relaţiilor cu Africa de Sud, pe fondul acuzaţiilor SUA privind livrări de arme
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a discutat vineri cu omologul său sud-african, Cyril Ramaphosa, stabilind intensificarea relaţiilor bilaterale, în timp ce Stastele Unite acuză Africa de Sud că a furnizat armament Moscovei.
Urmărește
437 afișări
"Au fost abordate relaţiile strategice dintre Rusia şi Africa de Sud. S-a stabilit intensificarea relaţiilor reciproc avantajoase în diverse domenii", a transmis Preşedinţia Rusiei, conform agenţiei Interfax şi cotidianului Le Monde. Kremlinul a precizat că discuţia telefonică a avut loc la iniţiativa preşedintelui Africii de Sud.
Conversaţia preşedintelui Africii de Sud cu Vladimir Putin intervine în contextul în care Administraţia SUA acuză Guvernul sud-african de aprovizionarea Rusiei cu armament. Ministerul sud-african de Externe a anunţat, vineri, convocarea ambasadorului Statelor Unite, Reuben Brigety, pentru a oferi explicaţii după ce a acuzat Africa de Sud că a furnizat armament Rusiei, lucru negat de Administraţia de la Pretoria, care a lansat o anchetă în acest caz.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
"Africa de Sud acordă o mare valoare relaţiilor cu Statele Unite ale Americii. Sunt relaţii cordiale, puternice şi reciproc avantajoase. Departamentul pentru Relaţiile Internaţionale şi Cooperare îl va convoca astăzi pe ambasadorul SUA din Africa de Sud, după afirmaţiile făcute ieri. (...) Ministrul sud-african de Externe, Naledi Pandor, va avea o discuţie cu omologul său american, Antony Blinken", a declarat vineri, într-un mesaj transmis prin Twitter, Clayson Monyela, purtătorul de cuvânt al Ministerului sud-african de Externe. "Comitetul naţional sud-african pentru Controlul Armamentului nu a înregistrat nicio aprobare pentru armament destinat Rusiei în perioada în care a avut loc acest incident. Prin urmare, salutăm investigaţia ordonată de preşedintele Cyril Ramaphosa în scopul stabilirii faptelor şi a autorilor. Dacă au fost comise infracţiuni, legea va fi aplicată", a precizat Clayson Monyela.
Statele Unite suspectează Africa de Sud că a furnizat armament Rusiei, în contextul invaziei militare în Ucraina, a afirmat joi ambasadorul american la Pretoria, Reuben Brigety. Administraţia de la Washington "este convinsă că la bordul unei nave comerciale ruse au fost încărcate arme şi muniţie", în decembrie 2022, în Africa de Sud, a declarat Reuben Brigety. "Furnizarea de armament Rusiei este un lucru extrem de grav", a atras atenţia ambasadorul american în Africa de Sud. Diplomatul american a precizat că suspiciunile se referă la prezenţa unei nave comerciale ruse, Lady R, în baza navală sud-africană Simon's Town, în decembrie 2022.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Citește și: Lindner: Grupul G7 vrea consolidarea reţelelor de aprovizionare şi reducerea dependenţei de China
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe