SACRIFICATE în linişte. ISIS ameninţă cu moartea ginecologii şi închide toate clinicile pentru femei unde doctorii sunt bărbaţi

Statul Islamic ameninţă cu moartea medicii ginecologi şi a ordonat închiderea tuturor clinicilor pentru femei unde medicii sunt bărbaţi, la Raqqa, autoproclamata capitală a Califatului Islamic, informează The Independent.

21673 afișări
Imaginea articolului SACRIFICATE în linişte. ISIS ameninţă cu moartea ginecologii şi închide toate clinicile pentru femei unde doctorii sunt bărbaţi

SACRIFICATE în tăcere. ISIS ameninţă cu moartea ginecologii şi se închide toate clinicile pentru femei unde doctorii sunt bărbaţi (Imagine:kafapresse.com)

Religia, căsătoriile forţate la vârstă fragedă, persecutarea medicilor şi folosirea medicamentelor doar pentru militanţii jihadişti au provocat o criză în ceea ce priveşte sănătatea femeilor sub regimul brutal instituit de ISIS.
 
Potrivit unui raport al activiştilor pentru drepturile omului, citat de Tne Independent, gruparea jihadistă a restricţionat drastic activitatea ginecologilor de sex masculin, deorece există credinţa că bărbaţii şi femeile trebuie să fie separaţi în toate domeniile, inclusiv în sistemul medical.
 
Organizaţia Raqqa Is Being Slaughtered Silently, care a primit în acest an distincţia CPJ International Press Freedom Award, a raportat faptul că medicii sunt ameninţaţi şi hărţuiţi, iar cei mai mulţi au fugit din oraş.
 
"O mulţime de medici au plecat deja, mai ales ginecologii cărora li s-a interzis să îşi practice meseria sub ameninţarea cu moartea", a declarat Abu Mohammed, fondatorul organizaţiei.
 
De altfel şi Syrian Observatory for Human Rights, organizaţie cu sediul la Londra, a semnalat faptul că toate clinicile pentru femei din Raqqa sunt ţinute sub observaţie de militanţii islamişti după ce au fost închise. În plus, ginecologii care lucrează în spitalele mari din provincie au activitate "limitată".

Anterior, un raport al organizaţiei a consemnat închiderea clinicilor destinate femeilor în provincii mai mici care se află sub dominaţia ISIS. 

"Populaţia şi-a exprimat resentimentul în privinţa acestor decizii luate de ISIS în ceea ce priveşte sănătatea şi personalul medical din oraş. Oamenii suferă deja din cauza lipsei de personal medical de sex feminin care să lucreze în unităţile medicale", a avertizat Syrian Observatory for Human Rights.
 
La începutul anului, medicii din teritoriile libiene controlate de Statul Islamic au subliniat că există o creştere dramatică a cazurilor de avorturi spontane şi boli cu transmitere sexuală în rândul femeilor tinere, având în vedere că fetele sunt forţate să întreţină raporturi sexuale cu luptătorii ISIS. .
 
"Vedem fete cu hemoragii genitale grave. Unele dintre ele nici nu ştiu ce este sexul. Vin la spital şi se joacă cu păpuşile", a declarat un ginecolog pentru The Times. 
Cererea privind clinicile pentru femei continuă să crească în Siria şi Irak, unde femeile au ca sarcină în primul rând naşterea următoarei generaţii de luptători.
 
Un "manifest" pentru rolul "Femeilor în Statul Islamic" a stipulează că acestea trebuie să adopte un stil de viaţă "sedentar", ca mame casnice. Potrivit acestui manifest, "se consideră legitim pentru o fată să se căsătorească la vârsta de nouă ani."

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici