Senator republican american: Donald Trump riscă să genereze conflicte internaţionale. Ar transforma lumea într-un loc mai periculos

Donald Trump riscă, dacă va deveni preşedinte al Statelor Unite, să transforme lumea într-un loc "mai periculos", valorile lui reprezentând un pericol inclusiv pentru Partidul Republican, atrage atenţia senatorul republican Susan Collins, citată de CNN.

1546 afișări
Imaginea articolului Senator republican american: Donald Trump riscă să genereze conflicte internaţionale. Ar transforma lumea într-un loc mai periculos

Senator republican american: Donald Trump riscă să genereze conflicte internaţionale

"În opinia mea, Donald Trump ar transforma o lume deja periculoasă într-un spaţiu şi mai periculos", a declarat Susan Collins.

"Mă tem că tendinţa lui Donald Trump de a avea izbucniri şi remarcile neinformate vor conduce la escaladarea evenimentelor periculoase şi la scăparea situaţiilor de sub control, în contextul în care lumea este deja măcinată de conflicte. Aceasta este o problemă reală", a adăugat senatorul republican.

Susan Collins a explicat că a decis să nu îl susţină pe Donald Trump imediat după disputa pe care candidatul republican la funcţia de preşedinte al SUA a avut-o cu părinţii militarului musulman decedat în conflictul din Irak.

Donald Trump şi-a atras critici vehemente din cauza polemicilor cu familia musulmană a militarului Humayun Khan, decedat în confruntările din Irak în anul 2004. Părinţii lui Khan au criticat abordarea lui Donald Trump faţă de musulmani, catalogându-l "total nepotrivit" pentru a fi preşedinte al SUA.

Trump a reacţionat a insinuat că mama militarului, Ghazala, nu ar fi discutat prea mult în timpul unei dezbateri pentru că regulile musulmane i-ar interzice să vorbească în public. Femeia a argumentat că nu a putut vorbi de durere despre memoria fiului său. Numeroşi lideri republicani l-au criticat pe Donald Trump, dar au anunţat că susţin în continuare candidatura lui la funcţia de preşedinte.

"Este vorba de părinţi care şi-au pierdut fiul în războiul din Irak, iar Donald Trump nu a avut niciun fel de empatie sau compasiune pentru această pierdere teribilă, criticându-i şi criticând religia lor; pentru mine, aceasta a fost picătura care a umplut paharul", a subliniat Susan Collins.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici