Singurătatea devine o "preocupare globală de sănătate", avertizează OMS

  • Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat că singurătatea ar putea deveni o epidemie globală, având consecinţe grave asupra sănătăţii fizice şi mentale, şi contribuind la boli precum demenţă, boli de inimă sau accidente vasculare cerebrale.
  • Comisia pentru Conexiune Socială, condusă de Dr. Vivek Murthy şi Chido Mpemba, va aborda această "preocupare globală de sănătate" şi va dezvolta politici globale pentru a integra persoanele izolate social în comunităţile lor, susţinând că singurătatea este o problemă care afectează comunităţi întregi.
1794 afișări
Imaginea articolului Singurătatea devine o "preocupare globală de sănătate", avertizează OMS

Singurătatea devine o "preocupare globală de sănătate", avertizează OMS

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat că singurătatea ar putea deveni o epidemie globală, contribuind la boli precum demenţă, accidente vasculare cerebrale, boli de inimă şi chiar decese premature. OMS a anunţat joi formarea Comisiei pentru Conexiune Socială pentru a aborda această "preocupare globală de sănătate", informează Global News.

Comisia va fi condusă de Dr. Vivek Murthy, chirurg-general american, şi Chido Mpemba, Comisarul pentru Tineret al Uniunii Africane din Zimbabwe. Murthy a avertizat anterior, într-un raport, că riscurile pentru sănătate asociate singurătăţii sunt echivalente cu a fuma 15 ţigări pe zi, iar singurătatea creşte riscul de deces prematur cu aproape 30%. Totodată, doctorul încurajează persoanele singure să caute "puterea vindecătoare" a relaţiilor.

Ratele de singurătate sunt similare la nivel mondial, indiferent de statutul sau nivelul de venit al unei ţări. Pandemia de Covid-19 a făcut, de asemenea, ca ratele de singurătate să crească la nivel internaţional.

Unul din patru adulţi mai în vârstă trăieşte izolat social, iar până la 15% dintre adolescenţi experimentează, de asemenea, singurătatea. OMS subliniază că singurătatea are un impact serios asupra sănătăţii fizice şi mentale, în toate regiunile lumii şi afectează toate categoriile de vârstă.

Iniţiativa OMS va încerca să construiască politici globale pentru a încuraja persoanele izolate să se integreze în societate. Comisia susţine că singurătatea nu este doar o problemă individuală, ci afectează întreaga comunitate.

Comisia pentru Conexiune Socială a OMS include 11 reprezentanţi din SUA, Zimbabwe, Suedia, Pakistan, Japonia, Vanuatu, Chile şi Maroc. Aceasta se va întâlni pentru prima dată pe 6 decembrie şi intenţionează să lanseze un raport complet despre singurătatea globală în vara anului 2025.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici