SITUAŢIA din IRAK: Zeci de muncitori indieni, răpiţi de insurgenţi sunniţi

Aproximativ 40 de muncitori indieni care lucrau pe şantiere de construcţii au fost răpiţi miercuri în nordul Irakului, anunţă Ministerul de Externe, citat de AFP.

351 afișări
Imaginea articolului SITUAŢIA din IRAK: Zeci de muncitori indieni, răpiţi de insurgenţi sunniţi

SITUAŢIA din IRAK: Zeci de muncitori indieni, răpiţi de insurgenţi sunniţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Circa 40 de muncitori indieni angajaţi ai companiei Tariq Nur Al Huda, la Mosul, au fost răpiţi", a declarat Syed Akbaruddin, purtătorul de cuvânt al instituţiei, într-o conferinţă de presă.

"Nu ştim unde sunt", a adăugat oficialul citat.

"Nu s-a primit nicio solicitare de răscumpărare până acum", a precizat oficialul indian.

Muncitorii provin în principal din regiunea indiană Pendjab.

Potrivit ziarului The Times of India, muncitorii indieni au fost răpiţi în timp ce erau evacuaţi din regiunea Mosul.

"Încercăm să obţinem cât mai curând informaţii de pe teren. Obţinem informaţii de la agenţii umanitare, de la Guvernul irakian şi din alte surse", a adăugat oficialul indian.

Provincia Mosul este ocupată de o săptămână de membri ai grupului sunnit Stat Islamic în Irak şi Levant.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici