Video Spaniolii se întorc de azi la muncă. În ce condiţii iese Spania din hibernarea economică

  • Europa iese din hibernarea economică. Numeroase state vor relaxa săptămâna aceasta carantina
  • De azi, muncitorii din construcţii şi alte sectoare neesenţiale se pot întoarce la muncă
  • De mâine, în Austria vor fi redeschise magazinele de bricolaj şi grădinărit şi înteprinderile mici
10227 afișări

Europa iese treptat din carantina impusă de coronavirus. După Cehia, Spania, a doua cea mai afetată ţară europeană de pandemie, iese din hibernarea economică. De azi, vor avea voie să se ducă la muncă muncitorii din construcţii şi alte sectoare neesenţiale şi care nu pot lucra de acasă.

La urcarea în metrou sau în trenurile pentru navetişti, lucrătorii vor primi măşti pe care vor avea obligaţia să le poarte pe tot parcursul zilei de lucru. Bilanţul victimelor pandemidie a depăşit în Spania 17.000 de morţi, după ce ieri alte peste 600 de decese au fost confirmate. În ce priveşte numărul bolnavilor, Spania este pe al treilea loc în lume, au aproape 170.000. Chiar şi aşa, premierul Pedro Sanchez este dispus să îşi asume riscul redeschiderii ţării pentru a nu îngropa economia.

Pedro Sanchez, premierul Spaniei: Particularitatea acestei pandemii, care afectează azi lumea întreagă, este că ne pune la încercare atât pe plan sanitar, cât şi pe plan economic. Ameninţă să distrugă vieţi şi, în acelaşi timp, distruge economia şi structura socială a ţării nnoastre. De aceea, răspunsul trebuie să conţină măsuri combinate care să prevină contagiunea, care să permită recuprarea sistemului nostrum de sănătate, şi, în acelaşi timp, să prevină paralizia şi prăbuşirea economiei noastre, cu efecte devastatoare pentru piaţa muncii.

Sursă foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici