SUA vor anunţa noile sancţiuni împotriva Coreei de Nord după un proces juridic - Casa Albă

Casa Albă a anunţat luni că noile sancţiuni împotriva Coreei de Nord vor fi anunţate după încheierea unui "proces juridic" din partea Statelor Unite, în timp ce Pentagonul susţine că ţara este pregătită pentru un atac din partea Phenianului, relatează site-ul agenţiei Yonhap.

272 afișări
Imaginea articolului SUA vor anunţa noile sancţiuni împotriva Coreei de Nord după un proces juridic - Casa Albă

SUA vor anunţa noile sancţiuni împotriva Coreei de Nord după un proces juridic - Casa Albă

În luna noiembrie, preşedintele american Donald Trump a anunţat impunerea unor "sancţiuni suplimentare majore" împotriva regimului de la Phenian, ca răspuns la testarea unei noi rachete balistice intercontinentale.

"Lucrăm prin intermediul unui proces juridic. Este un pic mai complicat şi, odată ce vom depăşi acest moment, vom putea să parcurgem mai multe detalii cu privire la motivul întârzierilor", a precizat secretarul de presă al Casei Albe, Sarah Sanders.

Între timp, Pentagonul a anunţat că Statele Unite sunt "bine poziţionate" pentru a face faţă unei ameninţări cu rachete balistice lansate din Coreea de Nord.

"Nu pot să comentez în privinţa unor informaţii specifice despre Coreea de Nord. Dar vă pot spune că, având în vedere arsenalul complet de capacităţi pe care le avem, suntem bine pregătiţi să gestionăm acest lucru. Vom rămâne vigilenţi alături de partenerii noştri din Coreea de Sud şi Japonia, pentru a ne asigura că putem face faţă oricărei ameninţări nord-coreene", a declarat colonelul Robert Manning, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Coreea de Nord este vizată de sancţiuni din partea Consiliului de Securitate al ONU încă din 2006, din cauza dezvoltării programelor nucleare şi cu rachete balistice. În mod tipic, China şi Rusia au agreat sancţiuni împotriva Phenianului doar după testarea unor rachete balistice cu rază lungă de acţiune sau a unei arme nucleare.

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a adoptat în unanimitate două rezoluţii de sancţionare a Coreei de Nord, după cele două teste din luna iulie cu rachete balistice cu rază lungă de acţiune şi cel de-al şaselea şi cel mai puternic test nuclear efectuat în luna septembrie. Au fost impuse interdicţii privind exporturile şi călătoriile şi au fost blocate activele mai multor oficiali nord-coreeni.

Recent, preşedintele SUA, Donald Trump, le-a cerut oficialilor americani să facă presiuni asupra altor ţări pentru a izola Coreea de Nord, până când regimul de la Phenian îşi dă seama că nu are altă opţiune decât să renunţe la programul nuclear şi de rachete balistice.

Obiectivul principal este diminuarea resurselor financiare necesare pentru dezvoltarea nucleară. Acest lucru va depinde în mare măsură de cooperarea Coreei de Nord cu China, care este responsabilă pentru 90% din comerţul exterior al Phenianului şi principalul aliat al regimului Kim Jong-Un.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici