Trei islamişti care au atacat un oficial britanic în anul 2004 au fost executaţi în Bangladesh

Un lider militant islamist şi două ajutoare ale sale au fost executaţi miercuri în Bangladesh după ce au atacat cu o grenadă un ambasador britanic în anul 2004, informează Reuters.

376 afișări
Imaginea articolului Trei islamişti care au atacat un oficial britanic în anul 2004 au fost executaţi în Bangladesh

Trei islamişti care au atacat un oficial britanic în anul 2004 au fost executaţi în Bangladesh

Cei trei au fost executaţi după ce solicitarea lor pentru graţiere a fost refuzată de către preşedintele din Bangladesh.

Curtea Supremă a menţinut sentinţa condamnării la moarte a celor trei militanţi, inclusiv a lui Mufti Abdul Hannan, liderul grupării islamiste Harkat-ul Jihad, pentru atacul asupra unui lăcaş de cult musulman, în urma căruia trei persoane au decedat, iar un înalt comisar britanic a fost rănit.

Iniţial, aceştia au fost condamnaţi la moarte în anul 2008 pentru atacul care a avut loc la 21 mai, 2004, în oraşul Sylhet.

Înalt comsisarul britanic, născut în Bangladesh, Anwar Choudhury, a fost rănit, alături de alte 50 de persoane.

Hannan, alături de un alt condamnat, Sharif Shahedul, au fost executaţi în închisoarea Kashimpur, în timp ce al treilea militant, Delwar Hossain, a fost spânzurat într-o închisoare din Sylhet, potrivit unui oficial, citat de Reuters.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici