Trump, acuzat de instigare la violenţă după ce a sugerat agenţilor de securitate ai lui Clinton să renunţe la armele de foc

Candidatul republican la preşedinţia SUA, Donald Trump, este acuzat de instigare la violenţă după ce a sugerat, în contextul dezbaterilor privind accesul la arme de foc, dezarmarea agenţilor de securitate ai adversarei democrate Hillary Clinton, "pentru a vedea ce i se întâmplă".

913 afișări
Imaginea articolului Trump, acuzat de instigare la violenţă după ce a sugerat agenţilor de securitate ai lui Clinton să renunţe la armele de foc

Trump, acuzat de instigare la violenţă după ce a sugerat agenţilor de securitate ai lui Clinton să renunţe la armele de foc (AFP)

După ce a acuzat că Hillary Clinton se opune Amendamentului II al Constituţiei SUA, care garantează dreptul la arme de foc, Donald Trump a declarat: "Agenţii Serviciului de protecţie Secret Service ar trebui dezarmaţi imediat. Să le luăm armele pentru a vedea ce i se întâmplă. Ar fi foarte periculos".

În contextul numeroaselor atacuri cu arme de foc comise în SUA, Hillary Clinton susţine limitarea accesului la arme de foc, nu renunţarea totală la acestea, notează cotidianul The New York Times.

Echipa de campanie democrată a interpretat îndemnul lui Donald Trump ca fiind o instigare la comiterea unui act de violenţă contra lui Hillary Clinton.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici