Turcia, Iran, Rusia vor trimite observatori pentru a monitoriza zona de securitate Idlib din Siria

Ministerul de Externe de la Ankara a anunţat că Turcia, Iranul şi Rusia au căzut de acord să trimită observatori pentru a monitoriza zona de securitate din regiunea Idlib în nord-vestul Siriei, care este dominată de militanţi islamişti cu legături cu Al-Qaida, informează agenţia de ştiri Reuters.

740 afișări
Imaginea articolului Turcia, Iran, Rusia vor trimite observatori pentru a monitoriza zona de securitate Idlib din Siria

Turcia, Iran, Rusia vor trimite observatori pentru a monitoriza zona de securitate Idlib din Siria

"Observatori din cele trei ţări vor fi desfăşuraţi la puncte de control şi observare în zonele de la frontierele zonei de securitate", se afirmă într-un comunicat al Ankarei după discuţiile de la Astana, Kazahstan.

Rolul observatorilor este acela de a preveni confruntările între "regimul (sirian) şi forţele opoziţiei, şi orice încălcare a armistiţiului".

Negociatorul rus Alexander Lavrentiev a declarat că Teheranul, Ankara şi Moscova vor trimite fiecare câte 500 de observatori în zonă, iar ruşii vor desfăşura şi poliţişti militari.

Provincia Idlib este dominată de o alianţă rebelă condusă de Jabhat Fateh al-Sham, o grupare islamistă afiliată anterior la reţeaua teroristă Al-Qaida.

Idlib este una din cele patru regiuni siriene, controlate de forţele opoziţie faţă de regimul preşedintelui Bashar al-Assad, care au fost desemnate drept zone de securitate pentru a facilita ajungerea la un armistiţiu stabil.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici