Un atac aerian israelian a ucis 11 persoane în Gaza. ONU: Israelul blochează ajutoarele în nord

Ultimele atacuri ale Israelului asupra Fâşiei Gaza au ucis cel puţin 151 de persoane, dintre care 11 într-o singură casă, au declarat vineri oficiali palestinieni din domeniul sănătăţii, în timp ce biroul umanitar al ONU a acuzat Israelul că blochează ajutoare în nordul ţării, potrivit Reuters.

394 afișări
Imaginea articolului Un atac aerian israelian a ucis 11 persoane în Gaza. ONU: Israelul blochează ajutoarele în nord

Un atac aerian israelian a ucis 11 persoane în Gaza. ONU: Israelul blochează ajutoarele în nord

Locuitorii au raportat că Israelul continuă să tragă focuri de armă aerian şi terestru în teritoriul care se află sub o presiune tot mai mare pentru a limita numărul victimelor civile din războiul său împotriva militanţilor Hamas care au atacat sudul Israelului la 7 octombrie.

Guvernul israelian afirmă că face eforturi mari pentru a proteja civilii, acuzând Hamas că îi foloseşte în mod deliberat ca scuturi umane şi că deturnează ajutorul, acuzaţii pe care militanţii le neagă.

Oficialii din domeniul sănătăţii din Gaza au declarat că cele 11 persoane au fost ucise de un singur atac aerian, în jurul zorilor, într-o casă din Deir Al-Balah, aparţinând familiei Fayad, un nume proeminent în oraş.

Israelul a declarat că nu poate comenta fără mai multe detalii. Acesta a declarat anterior că forţele sale au ucis zeci de militanţi în Maghazi, în apropiere, şi în oraşul Khan Younis din sud. Aripile armate ale Hamas şi ale colegilor islamişti Jihadul Islamic au declarat fiecare că luptătorii lor au lovit tancuri şi buldozere israeliene cu rachete antitanc în mai multe zone în care Israelul opera.

Medicii palestinieni au declarat că un alt palestinian a fost ucis şi alţi câţiva au fost răniţi într-un atac israelian care a vizat un grup de persoane pe un drum principal între zonele centrală şi sudică din Gaza.

Rezidenţii şi compania de telecomunicaţii au declarat că luptele de vineri au întrerupt comunicaţiile în Gaza.

De Anul Nou, Israelul a anunţat o nouă fază a războiului, afirmând că va începe să îşi retragă forţele din jumătatea nordică a Fâşiei Gaza, unde s-au desfăşurat la trei săptămâni după ce militanţii au năvălit în sudul Israelului.

Luptele sporadice au continuat în nord şi s-au intensificat în zonele sudice, unde Israelul şi-a extins luna trecută campania terestră pentru a-i elimina pe militanţi şi unde marea majoritate a locuitorilor din Gaza au căutat adăpost la sfatul Israelului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici