UPDATE  Video Un oficial ucrainean acuza Rusia de crimă de război pentru atacul de la mall. Centrul comercial, lovit de o rachetă a ruşilor. Zece morţi şi 40 de răniţi

  • Un centru comercial din oraşul Kremenchuk, aflat în centrul Ucrainei, a fost lovit de rachete ruseşti.
  • În momentul atacului, mall-ul era aglomerat, a anunţat primarul oraşului, potrivit BBC.
1661 afișări

UPDATE 22:00 Rusia a comis o crimă de război, suţine un oficial ucrainean în urma atacului cu rachete care a vizat un centru comercial aglomerat din oraşul Kremenciuk. 

Rusia a comis o crimă de război prin lansarea unei rachete asupra unui centru comercial din oraşul Kremenciuk în regiunea ucraineană Poltava, afirmă şeful regiunii, Dmytro Lunin.
 
El a spus pe Telegram că numărul persoanelor care au fost ucise şi rănite în urma atacului încă nu este clar, deoarece centrul comercial este în flăcări.
 
„Atacul cu rachete asupra unui centru comercial cu oameni înăuntru în Kremenchuk este o altă crimă de război rusească. O crimă împotriva umanităţii. Este un act deschis şi cinic de teroare împotriva populaţiei civile", a declarat Dmytro Lunin, guvernatorul regiunii Poltava.

UPDATE 20:10 Dmytro Lunin, şeful administraţiei militare din regiunea Poltava, a revizuit bilanţul victimelor atacului aerian de luni asupra unui centru comercial din Kremenciuk anunţând că sunt 10 morţi şi 40 de răniţi.

Acest bilanţ vine după ce anterior Kyrylo Tymoshenko, adjunctul şefului biroului preşedintelui Ucrainei, a declarat că două persoane au murit şi că 20 de persoane au fost rănite în urma loviturii aeriene. Nouă victime sunt în stare gravă, precizează sursa citată.
 
Preşedintele Volodimir Zelenski a estimat că cel puţin 1.000 de persoane s-au aflat în clădire în momentul în care aceasta a fost lovită de racheta ruşilor. 

UPDATE 18:30 Doi oameni au fost ucişi şi alţi circa 20 răniţi.

Primarul oraşului, Vitaliy Meletskiy, a anunţat pe Facebook că lovitura s-a produs într-un „loc foarte aglomerat".

El a spus că a fost la faţa locului, dar nu a prezentat informaţii despre victime şi pagube.

Ulterior, preşedintele ţării, Volodimir Zelenski, a declarat că peste 1.000 de persoane se aflau în centrul comercial în momentul loviturii şi că un incendiu a făcut pagube însemnate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici