ATENŢIE, IMAGINI CU IMPACT EMOŢIONAL!  Video Un mort după ce doi bărbaţi mascaţi au tras cu arma într-o biserică catolică din Istanbul

O persoană a murit după ce doi bărbaţi înarmaţi şi mascaţi au atacat într-o biserică din Istanbul în timpul unei slujbe, duminică, scrie Sky News.

387 afișări

Doi „atacatori mascaţi” au atacat biserica Santa Maria din cartierul Sariyer duminică, în jurul orei 11.40, au declarat oficialii turci.

Televiziunea turcă T24 a confirmat informaţiile potrivit cărora o persoană a murit după ce a fost împuşcată în cap în timpul atacului.

De asemenea, au relatat că atacatorii au scăpat, iar alte persoane aflate în biserică s-au aruncat la pământ pentru a se proteja. Nu au fost confirmate alte victime.

Nu este clar care a fost motivul atacului şi dacă acesta are legătură cu vreun grup.

O anchetă a fost deschisă, iar autorităţile lucrează pentru a-i captura pe cei doi implicaţi, a anunţat ministrul de interne al Turciei, Ali Yerlikaya.

Acesta a declarat pe X: „A fost iniţiată o anchetă pe scară largă în acest caz şi s-au depus eforturi pentru a-i prinde pe atacatori. Condamnăm cu fermitate acest atac josnic”.

Ekrem Imamoglu, primarul oraşului Istanbul, a declarat de asemenea: „Nu le vom permite niciodată celor care încearcă să ne distrugă unitatea şi pacea atacând locurile religioase ale oraşului nostru”.

Împuşcăturile au loc la aproape patru luni de la un atentat sinucigaş cu bombă în faţa unei clădiri guvernamentale din capitala turcă Ankara.

În noiembrie 2022, şase persoane au murit într-o explozie pe Istiklal Caddesi, una dintre cele mai populare străzi din Istanbul şi un punct de atracţie turistică.

Turcia a suferit, de asemenea, o serie de atentate mortale cu bombă între 2015 şi 2017, comise de Statul Islamic şi de grupări kurde în afara legii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
mort,
biserică,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici