UNICEF estimează că 17.000 de copii din Gaza au fost separaţi de familii

  • Aproximativ 17.000 de copii nu sunt însoţiţi sau au fost separaţi de familiile lor din Gaza, anunţă UNICEF.
  • Aproximativ 500.000 de mii de copii ar putea avea nevoie de sprijin emoţional.
76 afișări
Imaginea articolului UNICEF estimează că 17.000 de copii din Gaza au fost separaţi de familii

UNICEF estimează că 17.000 de copii din Gaza au fost separaţi de familii

Potrivit agenţiei ONU, foarte mulţi copii din Gaza au nevoie de ajutor de specialitate. UNICEF estimează că peste un milion de copii din teritoriu au nevoie de sprijin pentru sănătatea mintală şi au probleme emoţionale şi atacuri de panică.

„Prezintă simptome precum niveluri extrem de ridicate de anxietate persistentă, pierderea poftei de mâncare. Nu pot dormi, au izbucniri emoţionale sau intră în panică de fiecare dată când aud un bombardament", a declarat Jonathan Crickx, şeful de comunicare al UNICEF pentru Teritoriile Palestiniene Ocupate, potrivit Sky News.

Foarte mulţi dintre cei 2,3 milioane de locuitori din Gaza au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele din cauza conflictului dintre Israel şi Hamas.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici