Lansarea Crew Dragon, prima navă cu astronauţi, a fost amânată de Space X, din cauza vremii. Următoarea încercare va fi sâmbătă

  • Lansarea navei Crew Dragon a fost amânată din cauza vremii
  • Primii astronauţi lansaţi în cadrul SpaceX pornesc la drum miercuri seară
  • Evenimentul marchează reluarea misiunilor umane de pe teritoriul american
9481 afișări
Imaginea articolului Lansarea Crew Dragon, prima navă cu astronauţi, a fost amânată de Space X, din cauza vremii. Următoarea încercare va fi sâmbătă

Urmăreşte LIVE. Space X lansează, miercuri, Crew Dragon, prima navetă cu astronauţi. Cum ar putea schimba industria spaţială privată pentru totdeauna/ Foto: Hepta

UPDATE 23.20:

Lansarea navei Crew Dragon, de miercuri, a fost amânată din cauza vremii.

Condiţiile meteorologice din Florida nu au fost favorabile, iar SpaceX a luat decizia de a nu-şi asuma riscuri şi au amânat lansarea pentru sâmbătă. 

Astronauţii Bob Behenken şi Doug Hurley se aflau deja la bordul navetei şi aşteptau ultimele confirmări.

”Renunţăm la lansarea de astăzi din cauza vremii nefavorabile pentru traseul de zbor. Următoarea posibilitate de lansare este sâmbătă, 30 mai, la 3.22 p.m. EDT, sau 19.22 UTC”, a anunţat agenţia spaţială americană pe Twitter.

Stirea iniţială

Ştii că americanii revin acasă după aproape un deceniu ca să plece în spaţiu? Bob Behnken şi Doug Hurley sunt primii astronauţi trimişi în spaţiu în cadrul programului SpaceX. 

Evenimentul de miercuri reprezintă şi o reluare a zborurilor spaţiale cu echipaj uman de pe teritorul Statelor Unite, după nouă ani. Pregătirile pentru lansare vor putea fi urmărite în transmisiune directă online, începând cu ora 19.15, ora României.

Naveta spaţială Crew Dragon va fi ridicată de la pământ de o rachetă Falcon 9 de la Centrul Spaţial Kennedy, din Florida. Decolarea este programată la ora 23.33, ora României. 

Lansarea poate fi urmărită live pe mai multe platforme, inclusiv: Nasa.gov sau YouTube.

Lansarea SpaceX ar putea deschide sectorul spaţial companiilor private 

Eventualul succes al lansării unei rachete a companiei SpaceX, deţinută de Elon Musk, într-o misiune de transportare a astronauţilor pe orbita Terrei va deschide sectorul spaţial companiilor private, comentează cotidianul Financial Times.

Dacă firma SpaceX, a lui Elon Musk, va reuşi să transporte doi astronauţi pe orbită pentru prima dată, va fi un succes al întregii industrii spaţiale private.

Primul test cu echipaj uman la bord al capsulei Crew Dragon, în care vor fi doi astronauţi NASA, este programat la Centrul spaţial Kennedy, în Florida. Capsula va fi lansată cu o rachetă de tip Falcon 9 a companiei SpaceX.

Dacă lansarea spre Staţia Spaţială Internaţională va avea succes, NASA ar urma să cumpere patru locuri în următorul zbor, programat peste câteva luni, fiind prima dată când astronauţii vor deveni pasageri într-un vehicul spaţial comercial.

Lansarea de acum reprezintă momentul în care sectorul privat începe să transporte oameni în spaţiu în mod "fiabil şi ieftin", apreciază Peter Diamandis, fondatorul X Prize, proiectul prin care a avut loc primul zbor privat până la limita spaţiului cosmic acum 16 ani.

 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici