Video VIDEO „Bicibuz”. Sute de copii biciclesc către şcoală pentru un viitor mai verde

  • Cetăţenii au din ce în ce mai multe iniţiative sustenabile şi benefice pentru educarea copiilor în spiritul protejării mediului înconjurător şi implicit, al sănătăţii umane.
  • Este cazul multor oraşe europene, precum Barcelona, care îi implică pe copii şi părinţi în activităţi plăcute şi utile precum „bicicleta-autobuz”.
240 afișări
Sute de elevi din Barcelona, Spania, participă la un „bicibús”, care le permite să se deplaseze la şcoală cu bicicleta, în loc de maşini sau autobuze.
 
Reuters anunţă că proiectul creat de către cetăţeni a fost lansat anul trecut cu sprijinul Primăriei din Barcelona, cu participarea poliţiei şi cu peste 80 de părinţi voluntari, care să supravegheze evenimentul. Se estimează că 700 de persoane au participat la cel puţin una dintre cele 15 rute de autobuz pentru biciclişti din oraş în timpul anului şcolar 2021-2022.
 
„Anticipăm că elevii care participă la bicibús vor fi mai predispuşi să meargă pe bicicletă când cresc, vor avea obiceiuri mai bune de mers pe bicicletă, vor alege obiceiuri de transport sustenabile şi credem că vor schimba şi modelele de călătorie ale familiilor lor”, a declarat Jordi Honey-Roses, un planificator urbanist local şi cercetător stabilit în Barcelona.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici